Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Ελπ. Τσουρή με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο...

Συνάντηση Ελπ. Τσουρή με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄

13

 Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ είχε χθες, Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κύριος Φίλιππος Πετσάλνικος, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Μακαριώτατου στη χώρα μας.


Στη συνάντηση συμμετείχε, η βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή, με την ιδιότητα της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, ο κύριος Τηλέμαχος Χυτήρης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, καθώς και συνοδεία Ιεραρχών.


Ο πρόεδρος της Βουλής απένειμε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής το χρυσό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής με το χρυσό σταυρό του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.
Η βουλευτής Χίου συζήτησε με τον Μακαριώτατο θέματα που αφορούν τους ομογενείς στην Αφρική, ενώ ο Μακαριώτατος την προσκάλεσε σε επίσημη περιοδεία, στην Αλεξάνδρεια και στις πόλεις στις οποίες υπάρχει ομογενειακό στοιχείο.


Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε η Βουλή των Ελλήνων στην ανακαίνιση της Πατριαρχικής Επιτροπείας στο Κάιρο, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής καλωσορίζοντας τον Μακαριώτατο υπογράμμισε το πλούσιο ανθρωπιστικό, εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τονίζοντας ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Πατριαρχείου.  


 


Από το γραφείο τύπου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Προέδρου Βουλής με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, συμμετείχε και η Ελπ. Τσουρή
Επόμενο άρθροΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Μέτρα για την οικονομία