Αρχική Απόψεις Aρθρα Ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δασκάλων: οι μάσκες έπεσαν

Ανακοίνωση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δασκάλων: οι μάσκες έπεσαν

10

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» (ΕΣΑΚ –ΔΕΕ) ΔΑΣΚΑΛΩΝ , ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ.


Οι μάσκες έπεσαν στο σύλλογό μας.
  
   Η ενιαία παράταξη ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ με εισήγηση του υπεραγωνιστή προέδρου του συλλόγου κ. Γκιούλη και αφού προηγήθηκε πρόταση της παράταξής μας, αποφάσισε να μην παράσχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συναδέλφους που θα απεργήσουν και στις 17 Δεκέμβρη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με τα γνωστά φαιδρά επιχειρήματα περί διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Αποφάσισαν μάλιστα ανερυθρίαστα τη δουλικότητά τους να τη διαπιστεύσουν και σε όλα τα σχολεία.
   Κατά τους  Χατζηαβάτηδες  του συλλόγου μας και φυσικά της ηγεσίας της ΔΟΕ, είναι διάσπαση να απεργείς για 1800 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο.
* Είναι διάσπαση να απεργείς για δημόσια κοινωνική , καθολική ασφάλιση και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ,Σιούφα –Ρέπα –Πετραλιά.
* Είναι διάσπαση να μη δέχεσαι το πάγωμα των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την απόρριψη στον Καιάδα των γυναικών με τη γνωστή οδηγία της ΕΕ που τους προσθέτει από 5-17 χρόνια παραπάνω στην πλάτη.
* Είναι διάσπαση να μη δεχόμαστε το «νέο» σύστημα πρόσληψης των  εκπαιδευτικών που χτυπά αλύπητα το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
* Είναι διάσπαση να μη δέχεσαι την αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο επιχείρηση, στο σχολείο Super_Market, ημιμαθών απασχολήσιμων.
* Είναι διάσπαση να αγωνίζεσαι για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, για κατάργηση κάθε μορφής απασχόλησης, για κατάργηση του ΑΣΕΠ και των πινάκων του, για μονιμοποίηση άμεσα όλων των συμβασιούχων και αναπληρωτών  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Είναι διάσπαση να μην είσαι με τους συμβιβασμένους νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΔΟΕ, αυτούς που προγραμμάτιζαν απεργία το Γενάρη και κλιμάκωση στην άλλη ζωή, ώστε να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησής τους.
* Είναι διάσπαση να απορρίπτεις στημένους διαλόγους.
Εμείς λοιπόν απαντάμε ευθαρσώς στους ριψάσπιδες και συμβιβασμένους της ΔΟΕ και στους ομογάλακτούς τους του τοπικού συλλόγου. Οι εφιάλτες τους θα γίνουν πραγματικότητα. Το κίνημα θα σηκώσει κεφάλι όσο και αν προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το έχουν καθυποταγμένο και ελέγξιμο. Θα σηκώσει κεφάλι με θυσίες κόπους και σκαμπανεβάσματα, αλλά δεν πρόκειται η βαρβαρότητά τους να συνεχιστεί αιώνια.
Ναι! Θα διασπάσουμε την υποταγή, την υποτέλεια, το Χατζηαβατισμό, την καλλιέργεια των αστικών λειμώνων που έγραφε κι ο Γληνός.
Την Πέμπτη θα απεργήσουμε κι ας τρέξατε πρόθυμα ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ να προλάβετε τα χειροτέρα, να κάνετε δήλωση μετανοίας στα αφεντικά σας συνδικαλιστικά και πολιτικά. Θα απεργήσουμε γιατί:
Όσοι το χαλκέον χέρι
Βαρύ του φόβου αισθάνονται
Ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και
Τόλμην η ελευθερία.
Α. ΚΑΛΒΟΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για αιμοδοσία από το Δικηγορικό Σύλλογο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση βουλευτών Χίου με Χιακά Σωματεία Αττικής