Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Αγιαννίδης (Φιλοζωϊκός Σύλλογος): νοοτροπία και σκέψη στον 21ο αιώνα

Βασίλης Αγιαννίδης (Φιλοζωϊκός Σύλλογος): νοοτροπία και σκέψη στον 21ο αιώνα

45

   ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ


   Έφευγα από το σπίτι και έπεσα πάνω στο σκύλο που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της 15ης και έγραφα πως είναι υγιής και εμβολιασμένος. Ο σκύλος μου κούνησε λίγο την ουρά και συνέχισε το δρόμο του.
   Δίπλα μου ήταν δύο παιδάκια. Το ένα είπε στο άλλο: «μην ακουμπήσεις το σκύλο, είναι άρρωστος και μπορεί να κολλήσεις τίποτα». Καταρχήν απόρησα και μετά συνειδητοποίησα πως σ’ αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η νοοτροπία του 1950 ζει και βασιλεύει! Σε οποιοδήποτε πολιτισμένο μέρος του κόσμου τα παιδιά θα ξετρελαίνονταν με το σκύλο! Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, η γεμάτη μελαγχολία, μνήμες και αγάπη αναφορά στο σκύλο των παιδικών χρόνων, η τρυφερότητα προς τα αδέσποτα και ανήμπορα, η χαρά των παιδιών που παίζουν με τα τετράποδα, είναι δεδομένες. Στην Ελλάδα, και στις αραβικές χώρες όπως μου έχουν πει, τα ζώα είναι απαραιτήτως άρρωστα και βρωμερά, πηγές μικροβίων για την υγιή παχυσαρκία μας, παρείσακτες φιγούρες στο χριστουγεννιάτικο κιτς του νεόπλουτου χωριάτη, ανάρμοστο θέμα στην καθημερινή βλαχιά της απαίδευτης μάζας. Τα ζώα προσβάλλουν όλον αυτόν τον ορυμαγδό αμόρφωτων που δεν γνωρίζει πως άλλες είναι οι ανθρωπονόσοι και άλλες οι ζωονόσοι, που αγνοεί πως η λύσσα εξαλείφθηκε από την Ευρώπη εδώ και μισό αιώνα, που δεν ξέρει πως πολύ πιο εύκολα κολλάμε μια ασθένεια από το διπλανό μας στην παραλία, στην καφετέρια ή στο σχολείο παρά από ένα σκύλο.
   Με τέτοια εκπαίδευση από το σχολείο και το σπίτι, και κυρίως με τέτοια βλακεία που τα περιβάλει, τι να πουν και τα παιδάκια; Μην ακουμπάς το σκύλο θα κολλήσεις αρρώστιες!
   Επίσης, τα δέντρα και τα φυτά λερώνουν τους δρόμους και τις αυλές.


Β.Γ.Α. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝομάρχης Χίου προς ΔΕΠΑΝΟΜ για Νέα Πτέρυγα Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση βιβλίου Γιάννη Πριόβολου «Στοιχεία από το περιθώριο της ιστορίας»