Αρχική Νέα Τοπικά Ροταριανός Ομιλος: προβολή της Χίου μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία

Ροταριανός Ομιλος: προβολή της Χίου μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία

11

 
   Μετά την έλευση των απογόνων της οικογένειας Αγελάστου, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Χίο από την Αγγλία, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ελλάδα, άλλος ένας επιφανής, τουλάχιστον λόγω καταγωγής, Χιώτης της διασποράς βρέθηκε στο νησί. Ο κύριος Olivier Ziffo de Mavrocordato, γιός του Ροταριανού Jean-Paul Ziffo de Mavrocordato, εγγονός του Στρατή Τζίφου-Μαυροκορδάτου και ανώτερος υπάλληλος του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, πέρασε μερικές αξέχαστες μέρες στη Χίο και θα επιστρέψει το Καλοκαίρι με την οικογένεια και φίλους του.
   Στο νησί τον ενθουσίασε η παραμονή του στο «Μουζάλικο», η αγάπη και ο μόχθος των ιδιοκτητών του προς το περιβόλι και το αρχοντικό. Τον εντυπωσίασε ο εκθεσιακός χώρος του «Citrus», τα γλυκά στο εργαστήριο, το μεράκι για τη διατήρηση του Κάμπου και της ιστορίας του από τον Βαγγέλη Ξύδα. Στο Ναυτικό Μουσείο Χίου, όπως έγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών, θαύμασε το ναυτικό δαιμόνιο των Ελλήνων και ανακάλυψε την εικόνα ενός πλοίου που κούρσεψαν Αλγερινοί στη Γαλλία το 19ο αιώνα και του οποίου γνώριζε την ιστορία. Συγκινήθηκε με τις πληροφορίες σχετικά με την οικογένεια του και τις ιδιοκτησίες της που βρήκε κατά τις επαφές του με το Κέντρο Χιακών Μελετών «Πελινναίο» και τον Γιάννη Μακριδάκη. Τέλος εξυπηρετήθηκε με ευγένεια και ζεστασιά από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης Κοραή και του μουσείου της Συλλογής Αργέντη.
   Συνεπώς αποδεικνύεται πως για άλλη μια φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία, η αγάπη και το μεράκι για τη δουλειά, η έμφυτη χιώτικη ευγένεια και ο ευρωπαϊκός επαγγελματισμός κάποιων επιχειρηματιών αποτελούν την καλύτερη, οικονομικότερη και πλέον αποτελεσματική διαφήμιση του νησιού. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπέκταση του Δικτύου της FORTHnet σε Δήμο Αγίου Μηνά, Δήμο Καρδαμύλων και Βροντάδο
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: Παραμένει στείρα η δημοτική αρχή Μαλαφή