Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: Παραμένει στείρα η δημοτική αρχή Μαλαφή

Πολίτες Ομηρούπολης: Παραμένει στείρα η δημοτική αρχή Μαλαφή

20


Η έλλειψη αναπτυξιακής πορείας του δήμου μας ήταν εμφανής για άλλη μια φορά στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς για μια ακόμη φορά απουσίαζαν θέματα με προοπτική  ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό , και παρουσιάζοντας μια πρώτη εικόνα από τα συμπεράσματα της  ημερίδας που είχαμε διοργανώσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ζητήσαμε την συζήτηση , σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, δυο θεμάτων που αναδείχτηκαν μέσα από την ημερίδα και αφορούν την αξιοποίηση της Δασκαλόπετρας και την δημιουργία ενός αναπτυξιακού Forum.
Και για τα δυο θέματα υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση από τους «Πολίτες Ομηρούπολης»  την οποία και θα καταθέσουμε στο δημοτικός συμβούλιο.
Στο θέμα των ανταποδοτικών τελών  ζητήσαμε το «πάγωμα» ενόψει των οικονομικών συγκυρίων θέτοντας όμως θέμα ελλιπών παροχών προς τους δημότες. Παράλληλα τονίσαμε την ανάγκη ενός επανασχεδιασμού και μιας αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών   έτσι ώστε να  βελτιωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο.

Με αφορμή  την έλλειψη κοινωνικής πολίτικης  λόγω της κατάργησης του ΔΟΠ και της μη αντικατάστασης του από άλλο κοινωφελή φορέα, όπως είχε εξαγγελθεί από την δημοτική αρχή,και λόγω των εορταστικών ημερών προτείναμε την σύσταση  διαπαραταξιακής επιτροπής,δινοντας πρώτοι εμείς το παράδειγμα χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από την Δημοτική Αρχή
Παράλληλα  προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε  την δημοτική αρχή  να βοηθήσει στην ενεργοποίηση της Τράπεζας αίματος  του δήμου μας που εδώ και τρία χρόνια στηρίζουμε, καθορίζοντας  με συγκεκριμένες ημερομηνίες, δυο φορές τον χρόνο εθελοντική αιμοδοσία.
Τα προβλήματα του νερού  που εξακολουθούν να παραμένουν ίδια και απαράλλακτα, όπως η κακή ποιότητα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η έλλειψη σε αρκετούς οικισμούς  και το υψηλό κόστος που προέρχεται από την κατασπατάληση ηλεκτρικής ενέργεια για την μεταφορά του, συζητήθηκαν έπειτα από πρόταση μας στο δημοτικό συμβούλιο όπου και  καταθέσαμε τις προτάσεις μας  που εστιάζονται κυρίως στην  εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που θα βοηθήσει στην μείωση του κόστους , τον έλεγχο στις διαρροές στο δίκτυο,στην μελέτη δημιουργίας μικροφραγματων,σε κίνητρα εξοικονόμησης νερου,στην σωστή ενημέρωση με περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών και σε συνεχείς  και πιστοποιημένους  ελέγχους, τονίζοντας  ότι αν εξασφαλίσουμε επάρκεια θα είναι ευκολότερο να βελτιώσουμε και την ποιότητα.    
Τέλος παρουσιάστηκε η μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο με την οποία συμφωνήσαμε αφού έγιναν δεκτές οι παρατηρήσεις μας. 
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης» σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταθέτουν προτάσεις θέλοντας να βοηθήσουν το μέλλον του δήμου μας , αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή Μαλαφή έχoντας «ώτα μη ευκήκοα»  δεν  δέχεται να κάνει την υπέρβαση προς το κοινό συμφέρον εξακολουθώντας απλά  τη διαχειριστική πορεία που έχει  χαράξει τα τελευταία  τρία χρόνια.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Αγιαννίδης: το χωριό μου, η… “Βενετία”!
Επόμενο άρθροΜουσική Σχολική νότα στην Απλωταριά