Αρχική Νέα Τοπικά Συνεχίζεται η κράτηση των ναυτικών στη Βενεζουέλα – Απάντηση υφυπ σε Ελπ....

Συνεχίζεται η κράτηση των ναυτικών στη Βενεζουέλα – Απάντηση υφυπ σε Ελπ. Τσουρή

12

  Παρακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών την υπόθεση των δύο Ελλήνων ναυτικών που κρατούνται στη Βενεζουέλα. Σε απάντηση του ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης προς τη βουλευτή Ελπίδας Τσουρή, αναφορικά με την επιστολή της τελευταίας στις 23 Νοεμβρίου, αναφέρει:
     «Το Υπουργείο Εξωτερικών, και το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έχουν προβεί σε επανειλημμένες ενέργειες …  με στόχο την ταχεία και δίκαιη εκδίκαση της υποθέσεως, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των ναυτικών».
     «…στις 19 Νοεμβρίου συνεδρίασε το αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου για Πέμπτη φορά να πραγματοποιηθεί δικαστική ακρόαση για τον καθορισμό των ενόρκων. Εντούτοις, η ακρόαση ανεβλήθη χωρίς να καθοριστεί νέα ημερομηνία και εξεδόθη απόφαση, με την οποία ανακαλείται η προηγούμενη απόφαση, για την προσωρινή κράτηση των δύο ναυτικών σε ξενοδοχείο.
     Στις 20 Νοεμβρίου ο Υφυπουργός Εξωτερικών προέβη σε διάβημα προς τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, ζητώντας την παρέμβασή του προς τις αρμόδιες Αρχές της Βενεζουέλας για τον ταχύ προσδιορισμό δικασίμου, καθώς και για την άμεση επανεξέταση των λόγων που οδήγησαν στην προαναφερθείσα δικαστική απόφαση».
     Στην επιστολή, επισημαίνεται, τέλος, ότι: «…κατά την τελευταία συνάντηση του συνηγόρου των κρατούμενων με τον αρμόδιο δικαστή (24.11.2009), ο τελευταίος ανέφερε ότι απαιτείται κάποιος χρόνος προκειμένου να αποφασισθεί που θα μεταφερθούν τελικώς οι κρατούμενοι».
     Να θυμίσουμε ότι η περιπέτεια των 2 ελλήνων ναυτικών ξεκίνησε από τις 2 Οκτωβρίου 2008, όταν είχαν συλληφθεί στο λιμάνι San Jose της Βενεζουέλας. Φέρεται ότι ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν τοπικές αρχές, εντοπίστηκαν δύο λαθρεπιβάτες Κολομβιανής υπηκοότητας και εκατό κιλά ναρκωτικών ουσιών σε υπό κατασκευή χώρο του πλοίου. Μαζί με τους 2 Κολομβιανούς συνελήφθησαν και οι δύο έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι και τελούν υπό κράτηση μετά από συνεχείς αναβολές της δίκης τους και παρ’ ότι δεν έχει βρεθεί κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους.
    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Κ. Μουσουρούλη για την καταβολή κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς ορισμένων Νομών
Επόμενο άρθροΣτο ΟΜΗΡΕΙΟ Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών