Αρχική Νέα Τοπικά ΝΤ ΑΔΕΔΥ προς ΑΔΕΔΥ για απεργίες

ΝΤ ΑΔΕΔΥ προς ΑΔΕΔΥ για απεργίες

3

  Προς
                                                                             Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
                                                                             Εκτελεστική ΕπιτροπήΣυνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα βομβαρδίζονται καθημερινά είτε από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, είτε από τα Μ.Μ.Ε., είτε από ευρωπαίους παράγοντες, ότι πρέπει να κάνουν θυσίες και για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση πρέπει να παρθούν πιο σκληρά μέτρα, για να καλυφθούν τα ελλείμματα, το δημόσιο χρέος και να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Χρόνια τώρα είμαστε τα υποζύγια που πληρώνουμε για τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας, των εκάστοτε Κυβερνήσεων.  Προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς που δεν δημιουργήσαμε την οικονομική κρίση πρέπει να πληρώσουμε, είτε καταβάλλοντας  το 13ο μισθό ή με τη φορολόγηση του εφάπαξ και των επιδομάτων, είτε με τη μείωση των μισθών μας.
Έτσι καλλιεργείται το κλίμα της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας, ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρώσουν, ενώ το κεφάλαιο (τραπεζίτες, βιομήχανοι)  δέχθηκε εκατομμύρια € ως ενίσχυση από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Εξ άλλου η σημερινή κυβέρνηση εξήγγειλε την εισοδηματική πολιτική για το 2010 με αυξήσεις γύρω στο 1,5%, το οποίο αντιστοιχεί σε 15-20€ το μήνα, στην καλύτερη περίπτωση, ενώ προτίθεται να παγώσει μισθούς στο δημόσιο πάνω από 2000 €.  Παράλληλα, ξεκίνησε τον κοινωνικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-βιομήχανοι ανοίγοντας το ασφαλιστικό.
Οι <9> προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας δεν αφήνουν περιθώρια καμιάς ελπίδας αφού πάλι οι εργαζόμενοι (οι μόνοι ανεύθυνοι) θα πληρώσουν τα ελλείμματα και τις μαύρες τρύπες των ταμείων με μειώσεις συντάξεων, παράταση του εργάσιμου βίου, ενοποίηση ταμείων ανοίγοντας το δρόμο για τα επαγγελματικά και ανταποδοτικά ταμεία.
Συνάδελφοι,
Η αδράνεια και η περιθωριοποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος αφήνει το δρόμο στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.
Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ ομόφωνα σε συνεδρίασή του (10/12/09) αποφάσισε να προτείνει στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας πριν την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού το Δεκέμβρη του 2009.  Παράλληλα να συμβάλλει ουσιαστικά στην ενημέρωση των συναδέλφων και στην οργάνωση του αγώνα μας για την επιτυχία της απεργίας.
Για να γίνει πράξη το σύνθημα «Με τους αγώνες κατακτάμε και περιφρουρούμε τα δικαιώματά μας».


Για την Ε.Γ.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΛΙΤΣΑ  ΛΥΚΟΥ                                                  ΣΤΑΘΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ


  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Αγιαννίδης: το χωριό μου, η… “Βενετία”!
Επόμενο άρθροΜουσική Σχολική νότα στην Απλωταριά