Αρχική Νέα Οικονομία Απεργία την Πέμπτη στο Δημόσιο

Απεργία την Πέμπτη στο Δημόσιο

30

{fnc titlos}


 
Με συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Βουνακίου, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα και στο νησί μας στην 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
Παρουσιάζοντας τα αιτήματα και τα προβλήματα του κλάδου η Πρόεδρος του Νομαρχαικού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λίτσα Λύκου και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Αμπαζής σημείωσαν ότι ενωμένοι μπρορούν να προχωρήσουν και κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση.
«Η υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα του νέου μισθολογίου, η ακρίβεια, οι συνεχείς ανατιμήσεις και η άρνηση καταβολής διορθωτικού ποσού για το 2002 καθώς και η εισοδηματική πολιτική του 2,5% που ανακοινώθηκε για τον ερχόμενο χρόνο», είναι τα κύρια θέματα που μας οδηγούν στην απεργιακή κινητοποίηση σημείωσε η κα Λύκου.
Καταγγέλοντας την επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης σημείωσε ότι η προτεινόμενη εισοδηματική πολιτική οδηγεί στην ονομαστική μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
Παράλληλα ζητείται να ισχύει το ευεργετικό μέτρο για όσους έρχονται στην παραμεθόριο, σε ότι αφορά την επιδότηση αγοράς πρώτης κατοικίας, και για τους μόνιμα εγκατεστημένους. Ενώ τα μόνα επιδόματα τα οποία δικαιoλογούνται να υπάρχουν είναι το οικογενειακό, της παραμεθορίου και του ανθυγιεινού.
«Η απόφαση για απεργία έχει ληφθεί από τα τέλη Οκτωβρίου. Ο κόσμος είναι ενήμερος για τα αιτήματά μας. Πρέπει να αποτελέσει αυτή η απεργία μήνυμα ενότητας και να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για τις επόμενες κινητοποιήσεις», πρόσθεσε τέλος ο κ. Αμπαζής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤμήματα Ρυθμικής Κολύμβησης στην ΠΕΚΕΒ
Επόμενο άρθροΚαλορίζικοι!