Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΤΠ προς φορείς τουρισμού: Χρειάζονται χρήματα για μεταφραστή

ΝΕΤΠ προς φορείς τουρισμού: Χρειάζονται χρήματα για μεταφραστή

6

  Τη γραπτή δέσμευση Επιμελητηρίου, Ένωσης Ξενοδόχων, Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Τουριστικών Γραφείων ζητά η Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής (Ν.Ε.Τ.Π.) για το θέμα των εξόδων ξενόγλωσσων μεταφραστών στις εκθέσεις.
   Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ν.Ε.Τ.Π. όπου γενικά πάντως υπήρξε η κατανόηση του προβλήματος από τους εκπροσώπους των άλλων φορέων και διάθεση να καλύψουν το σχετικό έξοδο.
   Σε περίπτωση όμως που δεν απαντήσουν θετικά οι φορείς για την κάλυψη των 600-100 ΕΥΡΩ ανά έκθεση, κινδυνεύουμε να συμμετάσχουμε στις πρώτες εκθέσεις που θα γίνουν το νέο χρόνο στο εξωτερικό, χωρίς μεταφραστή!
   Όπως σημειώνεται στο αναλυτικό έγγραφο προς το Επιμελητήριο «…οι μεταφραστές αμείβονται συνήθως με 120-130 ΕΥΡΩ την ημέρα και δεν διαθέτουν ελληνικό τιμολόγιο, γιατί είναι από τις χώρες συμμετοχής μας, ώστε να αποφεύγονται οι δαπάνες οδοιπορικών εξόδων και διαμονής».
   Η ΝΕΤΠ πέρα από το γεγονός ότι κωλύεται στο να δικαιολογήσει τέτοια έξοδα, αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τα χρήματα «δεδομένου ότι τα σχετικά κονδύλια των Υπουργείων προς τη Νομαρχία έχουν μειωθεί γύρω στα 30% και οι επιχορηγήσεις από τον ΕΟΤ για το 2010 δεν έχουν ακόμα αποφασισθεί».
   «Ταυτόχρονα όμως, θυμίζει η πρόεδρος της ΝΕΤΠ, εκφράσθηκε η επιτακτική ανάγκη από τα μέλη της Επιτροπής να συμμετάσχουμε σε Εκθέσεις εσωτερικού για την ενίσχυση του Εσωτερικού Τουρισμού και τουλάχιστον σε όσες από τις εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρες από τις οποίες δεχόμαστε οργανωμένο Τουρισμό και πτήσεις charters.
   Εξετάζεται δε η περίπτωση της συμμετοχής μας σε κοινό περίπτερο με τη Σάμο και τη Λέσβο, ώστε να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι σχετικές δαπάνες».
  
  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: νεκρή αλεπού στην Καλλιμασιά
Επόμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: χριστουγεννιάτικες ευχές