Αρχική Νέα Τοπικά ΔΣ ΧΙΟΥ: Μετά τις γιορτές η συζήτηση για ταμιευτήρα Φυρόλακα

ΔΣ ΧΙΟΥ: Μετά τις γιορτές η συζήτηση για ταμιευτήρα Φυρόλακα

10

  Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που προσδιορίζεται μετά τις 11 Ιανουαρίου αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του ανασχετικού φράγματος Φυρόλακα και του αιτήματος του Νομάρχη να το παραλάβει ο Δήμος Χίου.
   Το θέμα ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης ο επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πόλης» Αντώνης Λυπαρής κάτι που δεν έγινε δεκτό.
   Όπως σημείωσε ο κ. Λυπαρής δεν είναι λογική ότι επειδή δεν γεμίζει δεν το παραλαμβάνω, την ώρα μάλιστα που ο Δήμος Χίου χρειάζεται κατεπειγόντως νερό ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
   Από πλευράς ΔΕΥΑΧ, που προς το παρόν δεν έχει λάβει το έγγραφο του Νομάρχη, μας επισημάνθηκε ότι το λειτουργικό κόστος με την τοποθέτηση ταχυδιυλιστηρίου και δικτύου είναι ιδιαίτερα υψηλό και με δεδομένο ότι χρειάζεται και άλλη μεταφορά νερού ώστε να μπορεί να γεμίζει ο ταμιευτήρας (που περισσότερο μπορεί να χαρακτηριστεί πάντως ως λιμνοδεξαμενή).
   Την πρόταση για αναβολή της συζήτησης αποδέχτηκε και η παράταξη του Γιάννη Χαλλιορή με το αιτιολογικό ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι.
   Πάντως το θέμα επείγει από την ώρα που υπάρχει έγγραφο από την Περιφέρεια και κάνει λόγο ότι το έργο θα παέι σε καταλογισμό, που σημειώνει επιστροφή χρημάτων ως ποινή για τη μη λειτουργία του έργου!
  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤώρα FORTHnet και στο Δήμο Καμποχώρων
Επόμενο άρθροΠρόσκληση – επιστολή Κ. Μουσουρούλη προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Χίου για οργανωμένη συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας