Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: και στη Χίο το δόγμα μηδενικής ανοχής προς μετανάστες και...

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου: και στη Χίο το δόγμα μηδενικής ανοχής προς μετανάστες και εργαζόμενους

19

 Πώς θα μπορούσε το νησί μας να ξεφύγει από το γενικευμένο κλίμα αστυνομοκρατίας που θέλει να μας επιβάλλει η “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συνεχίζοντας στα χνάρια τη ΝΔ και εφαρμόζοντας τακτικές αμερικανικής κουλτούρας και εμπνεύσεως, με το βραβευμένο από το FBI, στο τιμόνι της “προστασίας”, Χρυσοχοΐδη. Οι τοπικοί μας άρχοντες, ανέλαβαν να εφαρμόσουν και στη Χίο μας το δόγμα μηδενικής ανοχής προς μετανάστες και εργαζόμενους. Ο νομάρχης μας επανειλημμένως ζητούσε από την πολιτεία να του σταλλούν ειδικοί φρουροί οι οποίοι σε πρώτο επίπεδο θα “ενίσχυαν” τη φύλαξη των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ή καλύτερα “κέντρων υποδοχής” μεταναστών στο Μερσινίδι. Βέβαια, αργότερα, τους επεφύλλασσαν κι άλλα καθήκοντα για την “ασφάλεια” του πολίτη. Έτσι η αστυνομία θα διασφαλίζει μέχρι και την προστασία των εργαζομένων, ιδιαίτερα των οικονομικών μεταναστών, από την ασυδοσία των εργοδοτών, απόφαση που λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του νομάρχη. Η νέα λοιπόν αστυνομική επιθεώρηση εργασίας, θα περνάει χειροπέδες στους μετανάστες και θα τους τραβάει στο τμήμα μέχρι να εξακριβώσει, αν δουλεύαν ανασφάλιστοι, κάτι ανάλογο του γεγονότος που σημειώθηκε στην Απλωταριά, που μετέφεραν αλυσοδεμένο στο αστυνομικό τμήμα, νόμιμο μετανάστη, μέχρι να εξακριβωθεί η νομιμότητά του. Γιατί όπως μας είπαν, κάθε μετανάστης και κάθε πολίτης γενικότερα (το είδαμε και στις εκατοντάδες “προληπτικές” προσαγωγές του Δεκέμβρη) είναι ένοχος, μέχρι αποδείξεως του εναντίου.


Πρόσφατες εικόνες, βιονικά τα καρακόλια, δημοκράτες οι άρπαγες
και χημικά τα βόλια,


νεολογισμοί, αφορισμοί κι εξοστρακισμοί, οι κάμερες πασχίζουν
για του κράτους την τιμή.


Πλέον, καλούμαστε να συνηθίσουμε την καθημερινή ύπαρξη της αστυνομίας μέσα στις ζωές μας και την πόλη μας. Όσο κι αν μοιάζει βγαλμένο από άλλες εποχές, είναι η σημερινή πραγματικότητα. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, με τη βοήθεια των ΜΜΕ  πάσχισαν να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στον πολίτη, για να νομιμοποιήσουν την παρουσία της αστυνομίας σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η δημιουργία ομάδας Δέλτα και στη Χίο, η συνοδεία της πορείας των απεργών της 17ης του Δεκέμβρη από αστυνομικούς, η απαγόρευση σε μαθητές να διαδηλώσουν και στις πορείες να ακολουθήσουν την πορεία που είχαν προαποφασίσει, οι κλήσεις για κατάθεση αγωνιστών που παρευρέθηκαν στην κινητοποίηση κατά της απέλασης των μεταναστών το καλοκαίρι, είναι μόνο μερικά περιστατικά που μαρτυρούν τις πραγματικές τους προθέσεις.


Πόσα ακόμα περιστατικά, προληπτικών συλλήψεων και ανθρωποκτόνων πράξεων και “εξοστρακισμών”, από μέρους της αστυνομίας παρέα με το παρακράτος σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών (τραυματισμός της σ. Κουτσούμπα από μηχανή αστυνομικού, απόπειρα εμπρησμού της οικίας και της οικογένειας του συναγωνιστή Γιαννατσή και πολλά άλλα); Όλα αυτά αποτελούν ακριβώς δείγματα του δόγματος μηδενικής ανοχής σε κάθετι ριζοσπαστικό που πάει να εκφραστει. Μηδενική ανοχή στις προοδευτικές ιδέες και το άσυλο, το οποίο πάντα, ιστορικά, ενοχλούσε και όλως τυχαίως “τελούνταν εντός αυτού εγκληματικές πράξεις”, μόνο όταν εκδηλώνονταν αγώνες  στην κοινωνία.


Χτυπάνε, η διαταγή είναι στο ψαχνό να μας χτυπάνε,  κι όπως να ναι, βαράνε,
για να ξορκίσουνε τον φόβο τους γελάνε.


 Πετάνε, τα χημικά που έχουνε λήξει μας κερνάνε, μας μεθάνε, ρουφιάνε,
μόνοι τους φτιάξαν τη σκιά που κυνηγάνε.


Έτσι κάτω από αυτό το κλίμα τρομοκράτησης, καλούμαστε να ανεχτούμε τους κυνηγούς των πεποιθήσεων, και να είμαστε κι ευγνώμονες στους λογής “προστάτες” μας για την καταστολή που εφαρμόζουν. Τι κι αν μας θυμίζει άλλες εποχές, που μπορεί να μην υπήρχαν τόσες κάμερες να καταγράφουν κάθε κίνησή μας (βλ.  Επιμελητήριο);


Τότε το κάθε μέρος είχε το ρουφιάνο του
τώρα που ο καθένας έχει από ένα μπάτσο πάνω του


Τι κι αν εκείνοι, μεταφέρουν σε επίπεδο τοπικού κράτους, τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης (πότε μπλέ, πότε πράσινης), “το συμφέρον του πολίτη πάνω από όλα”. Ειδικά όταν ο πολίτης αυτός διαθέτει επιχείρηση. Θα διαθέσουν σε αυτόν “γή και ύδωρ”, για να επεκτείνει την πολυβραβευμένη του επιχειρηματική δραστηριότητα (βλ. Νηρέας), με αποφάσεις μάλιστα δημοτικών συμβουλίων. Θα νομιμοποιούν θεσμικά τις αυθαιρεσίες και τα αυθαίρετα του, θα επιτρέπουν την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων στα μεγαλοξενοδοχεία του τόπου, τα φροντιστήρια και πόσους χώρους εργασίας ακόμα, με τις ευλογίες της επιθεώρησης εργασίας. Θα επιτρέπουν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στο όνομα της κρίσης, θα αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους και θα φτιάχνουν λιμάνια κι αεροδρόμια καταστρέφοντας περιοχές, ελεύθερους χώρους και τις ζωές των κατοίκων. Θα κόβουν τα επιδοτούμενα δρομολόγια για να “εξασφαλίσουν ανταγωνισμό” και να προσφέρουν στις εταιρείες μεγαλύτερες δυνατότητες για κερδοφορία, και όλα αυτά σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.


Καμιά αυταπάτη για το ρόλο του αστικού κράτους και των τοπικών του οργάνων. Υπηρετούν ξεκάθαρα το κεφάλαιο και μας το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Το ζητούμενο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας είναι ένα μέτωπο, παιδείας – εργασίας – δημοκρατίας, που θα βάζει φραγμούς στις πολιτικές του κεφαλαίου και της εκάστοτε κυβέρνησης που το εξυπηρετεί, που θα διεκδικεί, που θα αγωνίζεται και θα συντονίζεται από τα κάτω, που θα αναδεικνύει ότι το σύστημα αυτό δεν χωρά τις ανάγκες μας. Το σύστημα αυτό περνάει κρίση όχι μόνο οικονομική, αλλά ταυτόχρονα ιδεολογική και πολιτική. Το σύστημα αυτό έχει ξοφλήσει. Δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει καμιά διέξοδο στους εργαζομένους. Προβάλλει όσο ποτέ άλλοτε στα μάτια μας επιτακτική η ανάγκη ανατροπής του. Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός και η καταστροφή των ζωών μας, αλλά η απελευθέρωσή μας από το βραχνά της εκμετάλλευσης και η νέα κομμουνιστική προοπτική. Γι’αυτό ας παλέψουμε!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου
http://antarsyachios.wordpress.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπέμβαση Πυροσβεστικής: φωτιά σε δέντρο από κάφτρα καμινάδας
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο της Νομαρχίας ελέγχει τις περιοχές για τα πλημμυρικά φαινόμενα