Αρχική Νέα Τοπικά Επιμελητήριο: επιστολή διαμαρτυρίας για τη μείωση 50% στο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ

Επιμελητήριο: επιστολή διαμαρτυρίας για τη μείωση 50% στο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ

7

  

«Με έκπληξη και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφασή σας μειώθηκε τελικά στο μισό ο αρχικός προϋπολογισμός (1.050 εκ. ευρώ) του προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, της μεταποίησης, του τουρισμού και των υπηρεσιών και ότι σύντομα θα προκηρυχθεί ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, με προϋπολογισμό 525 εκ. ευρώ», τονίζει σε επιστολή του στην υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνης Ζαννίκος.
    Υπενθυμίζοντας ότι τα τρία επιμελητήρια του Βορείου Αιγαίου είχαν από κοινού εκφράσει την αντίθεση τους σε αυτό το ενδεχόμενο και είχαν καταθέσει εγκαίρως τις προτάσεις τους, ο κ. Ζαννίκος σημειώνει στην επιστολή του:
    «Η απόφασή σας θα έχει ως συνέπεια να αποκλειστούν από το πρόγραμμα χιλιάδες ΜΜΕ, δεδομένου ότι θα αυξηθεί σημαντικά η απαιτούμενη βαθμολογία που θα εξασφαλίζει την υπαγωγή τους στην Α Δράση ΕΣΠΑ».
    Τονίζει δε ότι αυτές οι αλλαγές  δημιουργούν σύγχυση και δυσπιστία στις Μικρο-Μεσαίες Επιχειρήσεις, ενώ τους ανατρέπεται εκ των υστέρων «ο σχεδιασμός τους με κόστος τόσο οικονομικό όσο και σε ανθρωποώρες».
    Η επιστολή καταλήγει με το αίτημα της επανεξέτασης της συγκεκριμένης απόφασης με την επαναφορά στον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος.    Επισυνάπτεται επίσης η κοινή επιστολή των προέδρων των Επιμελητηρίων Λέσβου, Σάμου και Χίου (από τις 26/11/2009) με την οποία πρότειναν:
    Σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-2013 να μην αλλάξουν οι «όροι» των ήδη ευρισκόμενων σε εξέλιξη προκηρύξεων (ΠΕΠ). «Αν ο προϋπολογισμός μειωθεί στο μισό, τούτο θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην βαθμολογία, η οποία θα αυξηθεί κατά πολύ «κλείνοντας» την πόρτα της χρηματοδότησης σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας που δοκιμάζονται ήδη», σημειωνόταν.
    Σχετικά με τον  Αναπτυξιακό Νόμο: θεωρούταν «αιφνιδιαστική» η εξαγγελία για υποδοχή προτάσεων έως 31 Δεκεμβρίου 2009 και πρότειναν η παράταση του χρονικού αυτού διαστήματος έως 31 Μαρτίου 2010.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο3η επίθεση σε διαιτητή μέσα σε ένα 3μηνο- Βαριά «καμπάνα» απειλεί τον ΟΜΗΡΟ
Επόμενο άρθροΣτο διαδίκτυο το μυθιστόρημα του Γιάννη Φαρσάρη με τίτλο “JOHNNIE SOCIETY”