Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες κινδύνεψαν από σκυλιά και ο Δήμος Χίου να παραπέμπει στο… Φιλοζωϊκό!

Πολίτες κινδύνεψαν από σκυλιά και ο Δήμος Χίου να παραπέμπει στο… Φιλοζωϊκό!

12

 Επιθέσεις δέχτηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής δύο τουλάχιστον συμπολίτες μας από σκυλιά που ήταν συγκεντρωμένα ανάμεσα ΟΤΕ και Δημαρχείου επί της οδού Δημοκρατίας.
   Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί, όταν ο Κ.Κ. εργαζόμενος στο νοσοκομείο οδηγώντας μηχανάκι δέχτηκε επίθεση στον πλάτανο από σκύλο χρώματος καφέ γκρίζου. Το σκυλί τον δάγκωσε στο πόδι και τον τραβολογούσε για 3-4 μέτρα, ενώ αναγκάστηκε να κάνει εμβόλιο και να πάρει αντιβίωση.
   Λίγη ώρα αργότερα, περί τις 7.00, η Ε.Κ. δέχτηκε επίθεση από αγέλη σκύλων που της έσκισαν το μπουφάν ενώ γλύτωσε τις δαγκωματιές στα πόδια χάρη στις μπότες που φορούσε. Όπως μας είπε η ίδια δυστυχώς ούτε από τους ταξιτζήδες που εκείνη την ώρα ήταν στην πιάτσα, ούτε από τους αλλοδαπούς που περίμεναν για το μεροκάματο έξω από το Δημαρχείο υπήρξε βοήθεια!
   Και στις δύο περιπτώσεις απαράδεκτη ήταν η στάση από πλευράς Δήμου, όπου στις καταγγελίες του γεγονότος και οι δύο πολίτες μάς μετέφεραν ότι τους παρέπεμψαν στο Φιλοζωικό Σύλλογο! Θαρρείς και ο τελευταίος έχει την ευθύνη για τα αδέσποτα και όχι ο εκάστοτε Δήμος που παράλληλα οφείλει να τηρεί και τα προβλεπόμενα για την προστασία των ζώων.
   Επειδή όμως το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και το δημοτικό συμβούλιο Χίου έχει ψηφίσει πίστωση για να λειτουργήσει κυνοκομείο, με τη συνεργασία της νομαρχίας (ο πρόεδρος του Ν.Σ. Παντελής Στεφάνου είχε παραστεί προσωπικά στο συμβούλιο) οφείλουν οι συγκεκριμένοι φορείς να πάρουν θέση.
   Και αντί ο Δήμος να παραπέμπει τους πολίτες στο Φιλοζωικό, να μεριμνήσει για τη σωστή λειτουργία του κυνοκομείου και την τήρηση των σχετικών κανόνων στη σύλληψη των ζώων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 11/1/2010 (dimokratiki.org)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘανάσιμος τραυματισμός 17χρονου κυνηγού
Επόμενο άρθροΕκθεση ΕΒΗ ΧΡΗΣΤΟΥ στην Αθήνα: στα χνάρια των κουτσών