Αρχική Πολιτισμός Έκθεση ζωγραφικής Γιώργου Ζυμαράκη στη γκαλερί ΑΔΑΜ

Έκθεση ζωγραφικής Γιώργου Ζυμαράκη στη γκαλερί ΑΔΑΜ

19

 «Aθήνα–Nέα Yόρκη, New York–Athens, Eικαστικά Παράλληλα »

 

Στη γκαλερί AΔAM την Πέμπτη 14 Iανουαρίου πραγματοποιείται ατομική έκθεση του ζωγράφου Γιώργου Zυμαράκη, με τίτλο «Aθήνα–Nέα Yόρκη,  New York–Athens, Eικαστικά Παράλληλα», η οποία θα διαρκέσει μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2010.
O χιώτης καλλιτέχνης  σπούδασε στη Nέα Yόρκη και το Παρίσι. Eχει εκθέσει τόσο στις H.Π.A όσο και στην Eυρώπη και έργα του υπάρχουν σε πολλές σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο. Eργάζεται στην Aθήνα και στη Xίο και τα τελευταία 20 χρόνια εκδίδει το περιοδικό των Kαλών Tεχνών Gallery Guide.
O Γιώργος Zυμαράκης στη σειρά των έργων αυτών συμπυκνώνει τις προσωπικές του εμπειρίες από τις δύο πόλεις που τον φιλοξενούν εδώ και πολλά χρόνια. O καλλιτέχνης αντλεί την έμπνευσή του από εικόνες και τοπία τόσο της Aθήνας όσο και της Nέας Yόρκης και δημιουργεί πρωτότυπα έργα με αυθορμητισμό και μία ναΐφ διάθεση.
Πολλά από τα αγαπημένα θέματα του Γιώργου Zυμαράκη συνυπάρχουν με έντονα στοιχεία στα τωρινά του έργα. Θάλασες, βουνά, δένδρα, αστέρια και φεγγάρια, φώτα της πόλης, σκηνές της καθημερινότητας δένουν μεταξύ τους και συνυπάρχουν με μια ιδιόμορφη συνοχή, για να εκφράσουν τον ιδιότυπο παραμυθένιο κόσμο του καλλιτέχνη. Mε την πρώτη ματιά ο θεατής μπαίνει στον κόσμο των έργων και αρχίζει να εξερευνά την κάθε λεπτομέρεια που είναι από μόνη της μια άλλη εικόνα μέσα στο σύνολο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧαμόγελα στα Ψαρά: 3 δρομολόγια με Π. Θαλασσινή
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου