Αρχική Νέα Τοπικά Παλιοί γνώριμοι στη ΝΕΛ

Παλιοί γνώριμοι στη ΝΕΛ

69

 Στις 6 το απόγευμα της –περασμένης- Δευτέρας ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του Απόστολου Αθηναίου στο Δ.Σ. της ΝΕΛ, ο οποίος κατέλαβε την κενή θέση που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της εταιρείας, Απόστολου Βεντούρη.


(Προ)χθες, σε δήλωσή του στο «Ε», ο κ. Αθηναίος σημείωσε τα παρακάτω: «Η νέα διοίκηση της ΝΕΛ, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης και συστράτευσης δυνάμεων, μου έκανε την τιμή να με τοποθετήσει στο επταμελές Δ.Σ., πιστεύοντας ότι οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου μπορούν να της φανούν χρήσιμες. Αυτές οι γνώσεις και η εμπειρία αποκτήθηκαν μέσα στη ΝΕΛ και δικαιωματικά τής ανήκουν. Από την πλευρά μου θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ σε αυτή την προσπάθεια.»


Η επιστροφή των Μυτιληνιών
Ο Απόστολος Αθηναίος είναι ο τρίτος Μυτιληνιός στο Δ.Σ. της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου. Οι άλλοι δύο είναι ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης και αντιπρόεδρος του Αιολικού, Κώστας Παπαδόπουλος, και ο Μιχάλης Κουντσούρος, ένας από τους παλαιότερους μετόχους της Εταιρείας και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου της. Οι κύριοι Παπαδόπουλος και Κουντσούρος είναι ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. και ο κ. Αθηναίος μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ..
Δεδομένου του διορισμού του κ. Αθηναίου, η σύνθεση του Δ.Σ. της ΝΕΛ διαμορφώνεται ως εξής:
Μιλτιάδης – Μιχαήλ Βάγγερ του Αντωνίου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Λύσσανδρος – Γεώργιος Τζιλόγλου – Τζιλίδης του Ιωάννη αντιπρόεδρος, Απόστολος Αθηναίος του Ιωάννη μη εκτελεστικό μέλος, Ιωάννης Ρεκούμης του Κωνσταντίνου μη εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Δημόπουλος του Κωνσταντίνου μη εκτελεστικό μέλος, Μιχαήλ Κουντσούρος του Χρήστου ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος του Ιωσήφ ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Η επικύρωση της εκλογής των νέων μελών θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση της Εταιρείας.


Γιατί…
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιλογή της διοίκησης της Ναυτιλιακής να τοποθετήσει τρεις Μυτιληνιούς που γνωρίζουν καλά την ιστορία της, δεν έγινε τυχαία. Με την κίνηση αυτή θέλει να δείξει ότι οι σχέσεις της Εταιρείας με τη Λέσβο παραμένουν εξαιρετικά στενές. Επιπλέον επιδιώκει να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους για να κερδίσει όσο μπορεί περισσότερους πελάτες της γραμμής Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.
Ας σημειωθεί ότι ο Απόστολος Αθηναίος είχε ξεκινήσει από τα χαμηλά κλιμάκια της ΝΕΛ τη δεκαετία του 1970 και έφθασε ως τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΛ την εποχή που πρόεδρός της ήταν ο σημερινός δήμαρχος Μυτιλήνης, Νάσος Γιακαλής. Ο κ. Αθηναίος είχε αποχωρήσει από το Δ.Σ. στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009 και την ημέρα εκείνη είχε συμπληρώσει 32 χρόνια υπηρεσίας στο Δ.Σ. της Εταιρείας. Η επιστροφή του γίνεται με την ίδια ιδιότητα που είχε όταν αποχώρησε, δηλαδή του μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ..


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΜΠΡΟΣ Λέσβου

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧαμόγελα στα Ψαρά: 3 δρομολόγια με Π. Θαλασσινή
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου