Αρχική Νέα Τοπικά Συνέχεια ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου με κάδους στα σχολεία

Συνέχεια ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου με κάδους στα σχολεία

7

 Με στόχο τις υπάρχουσες δράσεις αλλά και τις βραχυπρόθεσμα μελλοντικές ενέργειες που αφορούν στο περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με κεντρικό άξονα την ανακύκλωση στο Δήμο Χίου, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Ανακυκλώνοντας στο σχολείο


Η τοποθέτηση τριών κάδων σε κάθε σχολείο αποτελεί πλέον γεγονός, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο κάθε κάδος θα δέχεται ξεχωριστό υλικό, και συγκεκριμένα χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό. «Η τοποθέτηση των 75 συνολικά κάδων ανακύκλωσης έχει ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο καίριο ζήτημα που αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε στη «Δ» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σιδερής Αμέντας.


Σε τέσσερα επιπλέον σημεία της πόλης


Η μέχρι τώρα μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών έδωσε το «πράσινο φως» για την έλευση επιπλέον κάδων ανακύκλωσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε τέσσερα σημεία περιμετρικά της πόλης της Χίου. Μάλιστα, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος παιδείας, «η επιλογή των σημείων τοποθέτησης είναι τέτοια ώστε να εξυπηρετούν και πολίτες από άλλους Δήμους». Ο δήμος έχει φροντίσει για τη σωστή συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών παραγγέλνοντας δύο κοντέινερ, για το χαρτί και το πλαστικό αντίστοιχα, αποφεύγοντας τα «παρατράγουδα» των περασμένων μηνών κατά την τοποθέτηση των πρώτων κάδων, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Αμέντας, έγινε εισήγηση για παραλαβή ειδικής πρέσας η οποία θα στέλνει στην Αθήνα πρεσαρισμένο το ανακυκλώσιμο υλικό, γεγονός που αυξάνει τις ποσότητες αποστολής.

της Άννας Πιτροπάκη,
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση Επιμελητηρίου για το Νέο Έτος
Επόμενο άρθρο“Στα χνάρια των κουτσών”, έκθεση του Εβη Χρήστου, του Θ. Πυλιώτη