Αρχική Πολιτισμός Διεθνής έκθεση έργων τέχνης: «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»- ΧΙΟΣ 2009

Διεθνής έκθεση έργων τέχνης: «ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»- ΧΙΟΣ 2009

8


Μία ξεχωριστή διεθνής έκθεση έργων τέχνης με κυρίαρχο το ελληνικό νησιωτικό στοιχείο  και τίτλο «Εντυπώσεις από την Ελλάδα»- Χίος 2009, παρουσιάζουν ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Εθελοντική Ομάδα Καλλιτεχνών «ArtHOME» από 18 έως 30 Ιανουαρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο.

Τα έργα αποτελούν δημιουργίες από την 18η καλλιτεχνική συνάντηση των ζωγράφων στην Ελλάδα, η οποία φέτος έχει ως πηγή έμπνευσης και θέμα τις ομορφιές της Χίου και κυρίως του χωριού Μεστά, χτισμένο ως κάστρο στη Μεσαιωνική εποχή. Δεκατρείς καλλιτέχνες, μέλη της Ομάδας «ArtHome», από την Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Ρωσία, Κίνα και Σλοβακία αποτυπώνουν τις εικόνες και εντυπώσεις τους από το μαγευτικό νησί του Ανατολικού Αιγαίου, αξιοποιώντας τη δυναμική των χρωμάτων και της φαντασίας.


Συντονίστρια της έκθεσης είναι η ζωγράφος Έλενα Ζαντρέϊκο, η οποία οργάνωσε την καλλιτεχνική εκδήλωση με τη συμπαράσταση φιλότεχνων χορηγών.
Η Εθελοντική Ομάδα «ArtHome» δημιουργήθηκε από την  Έλενα Ζαντρέϊκο το 2005, με έδρα την Παροικιά της Πάρου, όπου κάθε καλοκαίρι τα μέλη της ομάδας συναντιούνται για δημιουργική εργασία και ξεκούραση.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
Έλενα Ζαντρέϊκο (συντονίστρια), Μαργαρίτα Πεταλίδου, Ναταλία Πιλιτσίδη (δικό της έργο ο πίνακας στη φωτογραφία), Δημήτρης Σιδέρας, Daniel Atanassov, Peter Beliashki, Anita Pilat De Santis, Malgorata Zak, Wiktor Jedrzejak, Peter Pollag, Lu Pin, Yuri Pavlov, Sergey Pimenov


Εγκαίνια: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010, ώρα 19:30
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων – Αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης»:
Ακαδημίας 50,  τηλ.: 210 36 21 601
Ώρες  λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 20.00 και  Κυριακή 10.00 – 14.00

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜπάσκετ: αποτελέσματα 16-17/1
Επόμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: πρόσκληση για κοπή πίτας