Αρχική Νέα Τοπικά ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία στις 10/2/2010

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία στις 10/2/2010

13

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010 ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ 10π.μ.
 


Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους του νησιού την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (ΕΚ) Χίου, η οποία για μια ακόμα φορά απέρριψε πρόταση των εκπροσώπων μας, για την προκήρυξη 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη, στοιχιζόμενη πίσω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ.
 Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στη διοίκηση του ΕΚ Χίου, μ’ αφορμή την επίθεση που έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης- ΕΕ- πλουτοκρατίας, κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση οργάνωσης του αγώνα με αιτήματα:
* Την απόκρουση του αντιλαϊκού τριετούς προγράμματος σταθερότητας, που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των μισθωτών και συνταξιούχων με αύξηση των φόρων, περικοπές κοινωνικών δαπανών και μείωση μισθών.
* Την απάντηση απέναντι στον «κοινωνικό διάλογο της απάτης» για το ασφαλιστικό, που ξεκίνησε ήδη από το Δεκέμβρη και προβλέπει νέες ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με την καθιέρωση της βασικής σύνταξης στα 450-500 ευρώ, την μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε επαγγελματική, την επιβολή φόρου για την ενίσχυση των ταμείων και δυσμενέστερους όρους και προϋποθέσεις, για συνταξιοδότηση στις νέες γενιές.
* Τέλος την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2010 μεταξύ ΓΣΕΕ- ΣΕΒ, όπου προβλέπονται αυξήσεις μηδενικές έως 1% σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συζητήσεις εργοδοτών και εργατοπατέρων, όταν οι βιομήχανοι απολαμβάνουν προνόμια και φοροαπαλλαγές από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ
   Όταν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βομβαρδίζονται- μέσω της ιδεολογικής τρομοκρατίας των ΜΜΕ- καθημερινά, πως είναι οι συνυπεύθυνοι για την κρίση,  οι του ΕΚ Χίου «ποιούν τη νήσσα», αναφέροντας ότι δεν υπάρχει λόγος απεργίας.
   Τη στιγμή που οι άνεργοι υπολογίζονται  πάνω από 750 χιλιάδες με το ποσοστό ανεργίας να ξεπερνά το 15%, και οι συνέπειες αυτής της πολιτικής γίνονται αισθητές και στο νησί μας, με μαγαζιά και επιχειρήσεις να χρωστάνε τρεις έως και πέντε μήνες δεδουλευμένα συν το δώρο Χριστουγέννων. Την ίδια στιγμή εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία, πραγματοποιούνται απολύσεις με πρόσχημα την κρίση και εργαζόμενοι δουλεύουν ανασφάλιστοι. Για το «λαλίστατο και φιλεύσπλαχνο»  κατά τ’ άλλα ΕΚ Χίου, όλα αυτά δεν αποτελούν λόγο οργάνωσης  της πάλης  των εργαζομένων και προκήρυξης απεργίας.
   Με την εμπειρία  της απεργίας του ΠΑΜΕ στις 17 Δεκέμβρη καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία με το πολιτικό πλαίσιο και το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 10 Φλεβάρη ώστε συντονισμένα να δώσουν απάντηση στην πολιτική που αφαιρεί δικαιώματά τους.
   Με κεντρικό σύνθημα «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους απεργοσπάστες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΕΚ Χίου- Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.
   Η οργάνωση της απεργίας, η ενιαία δράση με ταξικό περιεχόμενο σε κάθε τόπο δουλείας και η επιτυχία και κλιμάκωση του αγώνα μας είναι η μόνη διέξοδος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοψία από επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις παραλίες
Επόμενο άρθροΜαθηματικός Διαγωνισμός: 34 μαθητές αντιμέτωποι με τον “Ευκλείδη”