Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Μαυρέλος: σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

Βασίλης Μαυρέλος: σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

18

          ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΠΑΝΤΟΥ & ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


       Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί εδώ και αρκετά χρόνια υποχρεώθηκαν σε μια διαρκή εργασιακή περιπλάνηση, αποδέχθηκαν δυσβάστακτους εργασιακούς όρους με μοναδικό κίνητρο τη συλλογή μορίων προϋπηρεσίας . Σήμερα πληροφορούνται ότι «οι πίνακες σταματούν να τροφοδοτούνται και ότι απλώς θα υπάρξει μεταβατική περίοδος…».


  Οι  εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας  αποσυνδέουν τελείως την απόκτηση του πτυχίου από την εργασία, συνεχίζουν τη διατήρηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο σχολείο και βάλλουν ευθέως τη μονιμότητα  των εκπ/κών.


Οι δηλώσεις ότι οι προσλήψεις μπορεί να γίνονται είτε σε επίπεδο σχολείου είτε σε επίπεδο αρμόδιας Διεύθυνσης σημαίνουν ότι  ανοίγει ο δρόμος για το «αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο» που σημαίνει υπονόμευση του ενιαίου χαρακτήρα της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης.
   Άμεσος, αναγκαίος και καθολικός  ο αγωνιστικός βηματισμός σε παιδεία-εργασία για, * Την κατάργηση του θεσμού της ωρομίσθιας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης – έρευνας και την μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών της ελαστικής εργασίας και της ανασφάλειας. 


* Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς .


* Την άμεση εφαρμογή μέτρων όπως ή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, προγράμματα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης.


Απαντάμε με  μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις  που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα από τους συναδέλφους αναπληρωτές-ωρομίσθιους-αδιόριστους &στην ομόφωνη απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία στις 10 Φλεβάρη για να ανατραπούν και να μην                                                                      ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ (ΝΟΜΟ)ΣΧΕΔΙΑ!


                                   Βασίλης Μαυρέλος
                Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ                                         από την Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία στη ΔΟΕ
                                                                                                                                     Χίος 20-1-2010                                   


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας από την Παγχιακή Εταιρία για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς
Επόμενο άρθροΠΑΜΕ: Κάλεσμα στην απεργία στις 10/2/2010