Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Αιτήσεις για Πανελλαδικές από την 1η Φεβρουαρίου

Αιτήσεις για Πανελλαδικές από την 1η Φεβρουαρίου

12

 Από την 1η Φεβρουαρίου (ημέρα Δευτέρα) έως και τις 22 του μήνα οι τελειόφοιτοι γενικών και επαγγελματικών λυκείων καθώς επίσης και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών θα πρέπει να υποβάλουν στο σχολείο τους τη σχετική αίτηση – δήλωση προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Εκτός του λυκείου αποφοίτησης, οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση – δήλωση και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr) -ήδη αναρτήθηκαν τα υποδείγματα- την οποία εν συνεχεία θα υποβάλουν στο σχολείο τους ηλεκτρονικά. Επισημαίνεται πως η προθεσμία που ανακοινώθηκε χθες είναι αποκλειστική, δεν παρατείνεται, οπότε μετά την παρέλευσή της δεν γίνονται δεκτές οι σχετικές αιτήσεις.


Αναλυτικά, ανά κατηγορία:


* Οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Γ’τάξη του γενικού λυκείου υποβάλλουν την αίτησή τους στο λύκειο χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται πως θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» στην περίπτωση που επιθυμούν να εξεταστούν σ’ αυτό.


* Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θα διαγωνιστούν γραπτώς στις φετινές πανελλαδικές, πρέπει να υποβάλουν μαζί με την αίτηση (στο λύκειο αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους):


– Αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου.


– Την πρωτότυπη «Βεβαίωση Πρόσβασης» που κατέχουν από προηγούμενο έτος (στην αντίθετη περίπτωση υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση).


* Οι απόφοιτοι των ετών 2008 ή 2009 που θα διεκδικήσουν και φέτος την εισαγωγή τους χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές, εκείνοι δηλαδή που εντάσσονται στην κατηγορία του 10%, υποβάλλουν την αίτηση χωρίς δικαιολογητικά στο λύκειο αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.


* Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (Ομάδα Β) υποβάλλουν μόνον την αίτηση χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.


* Οι απόφοιτοι – κάτοιχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμενων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β’) υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησής τους ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την αίτηση, οφείλουν να καταθέσουν:


– Αντίγραφο του απολυτηρίου τους.


– Την πρωτότυπη «Βεβαίωση Πρόσβασης» που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «Βεβαίωσης», υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.


Τέλος, οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται, κατά την κείμενη νομοθεσία, προφορικά ή γραπτά πρέπει έως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοψία από επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών στις παραλίες
Επόμενο άρθροΜαθηματικός Διαγωνισμός: 34 μαθητές αντιμέτωποι με τον “Ευκλείδη”