Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη υφ. Οικονομίας στην Περιφέρεια

Επίσκεψη υφ. Οικονομίας στην Περιφέρεια

6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, με απλοποιημένες διαδικασίες, με έμφαση στις «πράσινες» δράσεις και με στροφή στην αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στοίχημα του Υπουργείου είναι να γίνει το ΕΣΠΑ η «ατμομηχανή» της Ελληνικής Περιφέρειας.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, να ξεκινήσει κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με πρώτο σταθμό την έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, συγκαλεί σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και με εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών και οικονομικών φορέων, όπου θα τους ενημερώσει για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο σε σχέση με το ΕΣΠΑ, αλλά και θα συζητήσει μαζί τους τρόπους για την αποδοτικότερη αξιοποίηση και σύνδεση του Προγράμματος με τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου: Μαζεύει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Μια ματιά στην άγρια όψη της Χίου