Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη υφ. Οικονομίας στη Λέσβο

Επίσκεψη υφ. Οικονομίας στη Λέσβο

11

 Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, αποφασίστηκε, η κάθε Περιφέρεια να καταθέσει στις 5 Μαρτίου το αναθεωρημένο ολοκληρωμένο περιφερειακό της πρόγραμμα, στην τελική του μορφή. Στη βάση αυτού του προγράμματος θα γίνει εκχώρηση πόρων από το Υπουργείο Οικονομίας προς τις Περιφέρειες ανά τομεακό πρόγραμμα με μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου και κάθε Περιφέρειας που θα συντονίζει, θα εποπτεύει και θα παρακολουθεί κάθε ΠΕΠ.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, να ξεκινήσει κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες Περιφέρειες της χώρας, με πρώτο σταθμό την έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Μυτιλήνη.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, οπότε και η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Σοφία Θεολογίτου, θα συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών και οικονομικών φορέων. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου της Λέσβου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Αρναουτάκης θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο σε σχέση με το ΕΣΠΑ, αλλά και θα συζητήσει μαζί τους την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και των δράσεων που θα ενταχθούν στο ολοκληρωμένο περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Παράλληλα διοργανώνεται εκδήλωση κοπή της πίττας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που θα γίνει στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μυτιλήνης, την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρος Αρναουτάκης. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Χίου για τουρισμό- Ζητά εκδρομές από Εργατική Εστία
Επόμενο άρθροΜανώλης Φύσσας: Μνήμες.. από ένα μπάρκο