Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Καρδαμύλων: με κύριο άξονα τις πράσινες δράσεις το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα

Δήμος Καρδαμύλων: με κύριο άξονα τις πράσινες δράσεις το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα

6

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΠρωτοποριακό, αναπτυξιακό με κύριο άξονα τις πράσινες δράσεις το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα  του Δήμου Καρδαμύλων.     Στην Συνεδρίαση της 29 Ιανουαρίου κατατέθηκε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος 2010 του Δήμου Καρδαμύλων. Στην  τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης ανέφερε:
     «Φέτος το Τεχνικό Πρόγραμμα  έχει διαφορετική δομή, συγκεκριμένες κατευθύνσεις και ολοκληρωμένες δράσεις σε όλους τους τομείς .
     Δεν χρηματοδοτούνται μόνο έργα υποδομής αλλά και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα τώρα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε .
     Είχαμε δεσμευθεί ότι το 2010 θα είναι Έτος Περιβάλλοντος. Η δέσμευση μας αυτή γίνεται πράξη με πιστώσεις που υπερβαίνουν τις 90.000,00 €.
     Για πρώτη φορά  προχωράμε σε  συγκεκριμένες  δράσεις που έχουν σχέση με εναλλακτικές μορφές τουρισμού ύψους 40.000,00 €.
     Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις πράσινες επενδύσεις για την εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού της περιοχής μας, με πιστώσεις που προέρχονται από τα κέρδη του Δήμου από την συμμετοχή του με 49 % στην ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε. ύψους 20.000,00 €.
     Επενδύουμε στον Πολιτισμό και στην Παράδοση (Ναυτικό Μουσείο Καρδαμύλων, Προγραμματική σύμβαση σε συνεργασία με την 3η Ε. Β. Α. για την ανάδειξη ανακηρυγμένων μνημείων, φυσικών διαδρομών  κ.λ.π. )
    
     Δίνουμε την δυνατότητα ασύρματης και δωρεάν παροχής δικτύου internet. στους πολίτες και στους επισκέπτες μας.
     Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα ικανοποιεί όλα τα αιτήματα των Τοπικών Συμβουλίων αλλά και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων. Ό, τι μας ζητήσατε βρίσκεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος προς τους παρευρισκόμενους  Προέδρους  των Τοπικών Διαμερισμάτων.
      Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρξει τροποποίηση του Τ. Π. αν τα αποτελέσματα των μελετών που είναι σε εξέλιξη  ( Εδαφολογικές αναλύσεις με σκοπό την διερεύνηση δυνατότητας  καλλιέργειας τρούφας και ανάπτυξης καστανοκαλλιέργειας) είναι ενθαρρυντικά  για την χρηματοδότηση σχετικών δράσεων.
     Κλείνοντας ευχαρίστησε όσους εργαστήκαν για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος και τις δημοτικές παρατάξεις για την συνεργασία ».
Τον λόγο έλαβαν στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων.  Ο   κ Τάσος Ποδιάς στην τοποθέτηση του δήλωσε: «Το Τεχνικό Πρόγραμμα κινείται  στην σωστή κατεύθυνση και έχει  αναπτυξιακή φιλοσοφία. Όλες οι η προτάσεις  που κατέθεσα συμπεριλήφθηκαν στο Τ. Π.,  όπως το να ανακηρυχθεί το 2010 έτος περιβάλλοντας  για το Δήμο μας » Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του κ. Αντώνη Μπουσέκα, οποίος και συνεχάρη την Δημοτική Αρχή για το εξαιρετικό Τεχνικό Πρόγραμμα που κατάρτισε.
     Στις δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Λιγνός ανέφερε ότι «το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι πολύ καλό αλλά έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας όσον αφορά την υλοποίηση του.»


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπιμελητήριο Χίου για τουρισμό- Ζητά εκδρομές από Εργατική Εστία
Επόμενο άρθροΜανώλης Φύσσας: Μνήμες.. από ένα μπάρκο