Αρχική Νέα Τοπικά Επιμελητήριο Χίου για τουρισμό- Ζητά εκδρομές από Εργατική Εστία

Επιμελητήριο Χίου για τουρισμό- Ζητά εκδρομές από Εργατική Εστία

12

  Τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την τουριστική κίνηση στο νομό και κατά προέκταση στην τοπική οικονομία, η απόφαση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας να προχωρήσει σε ματαίωση των διαγωνισμών για τη μίσθωση κλινών και μίσθωση τουριστικών λεωφορείων, εκφράζει το Επιμελητήριο Χίου.
   Με επιστολή του προέδρου του Αντώνη Ζαννίκο στον προεδρεύοντα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Σπύρο Στάμου εκφράζεται η ανησυχία μήπως η εκ νέου επαναπροκήρυξκη του έργου με τροποποιημένους όρου, υποκρύπτει σχέδιο περικοπής του θερινού εκδρομικού προγράμματος.
   «Σύμφωνα με πληροφορίες ο πραγματικός λόγος της ματαίωσης των διαγωνισμών ήταν η απόφασή σας να περικοπεί κατά 50% το θερινό πρόγραμμα του Οργανισμού σε 10 νομούς της Χώρας, μεταξύ δε αυτών και στο Νομό Χίου.
   Εφόσον επαληθευθούν οι παραπάνω πληροφορίες στις επικείμενες νέες προκηρύξεις, η εξέλιξη αυτή θα έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες στην τουριστική κίνηση του νησιού μας, την κρίσιμη οικονομική περίοδο που διανύουμε, όπου οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου δίνουν σκληρό αγώνα για την επιβίωσή τους. Παράλληλα η ενέργεια της  άνισης μεταχείρισης του Νομού μας, έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τα κριτήρια επιλογής των προορισμών εκ μέρους του Ο.Ε.Ε., που δεν είναι άλλα από την στήριξη των μη προβεβλημένων και γνωστών τουριστικών προορισμών της ελληνικής και κυρίως της νησιωτικής περιφέρειας, με προβλήματα πρόσβασης και φθίνουσας πορείας τα τελευταία χρόνια. 
   Με δεδομένο ότι ο Νομός της Χίου συμμετέχει μόνο σε ένα από τα πολλά εκδρομικά  προγράμματα του  Ο.Ε.Ε. και ότι μέχρι σήμερα  οι επισκέπτες  και
τα συνοδά στελέχη της Εργατικής Εστίας είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το νησί μας, για αυτούς τους λόγους σας ζητάμε να μην περικόψετε τον αριθμό (1050) των  ατόμων  που προβλέπεται να επισκεφθούν το Νομό μας, στα πλαίσια του  θερινού εκδρομικού προγράμματος έτους 2010», καταλήγει το Επιμελητήριο Χίου.
.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓεια σας βρε μαθητές που μας βγάζετε ασπροπρόσωπους… (αναδημοσίευση)
Επόμενο άρθροΝωρίτερα η απεργία εφοριακών – τελωνειακών, 4 & 5 Φεβρουαρίου