Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ: για την απεργία και την επίσκεψη Δ....

Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ: για την απεργία και την επίσκεψη Δ. Σπανού

10

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα το τελευταίο καιρό έχουμε δεχτεί μια λαίλαπα επιθέσεων και ανήθικης προπαγάνδας από πλευράς της κυβέρνησης και των ΜΜΕ με πρώτο στόχο την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια και απώτερο το βιοτικό μας επίπεδο. Το γεγονός αυτό είναι λογικό να δημιουργεί εντάσεις, συγχύσεις παρανοήσεις ανάμεσά μας, αφού πολλές φορές το συναίσθημα υπερτερεί της λογικής με αποτέλεσμα να τορπιλίζεται η ενότητα και να φαλκιδεύεται η μεταξύ μας αλληλεγγύη.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ αυτή την κρίσιμη εποχή έκρινε αναγκαία τη πρόσκληση κλιμάκιου  της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να συζητηθούν τα προβλήματα και να εξασφαλιστεί η ενότητα στο δύσκολο αγώνα που ξεκινά στις 10 Φλεβάρη.
Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τα τους : κα Σπανού Δέσποινα , κ Δαμιανίδη Δημήτρη και κ Βασίλη Μαυρέλο περιόδευσε τις υπηρεσίες του Νομού.   Μοναδικός στόχος και περιεχόμενο  όλων των τοποθετήσεων, τόσο της κας Σπανού όσο και των υπολοίπων μελών του κλιμακίου  ήταν η σφυρηλάτηση της ενότητας και αλληλεγγύης των εργαζόμενων  η άμβλυνση των αντιπαραθέσεων που υπάρχουν λόγω διαφορετικού ύψους επιδομάτων και συνθηκών εργασίας, αλλά και η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής συμμετοχής στην απεργία  της 10ης Φεβρουαρίου
Το Ε Γ του ΝΤ εκτιμά ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης του κλιμακίου ήταν θετικό, αφού έδωσε στους  εργαζομένους την δυνατότητα  να εκφράσουν και να συζητήσουν τις απόψεις, ανησυχίες, διαφωνίες και αντιρρήσεις τους.  Επίσης εκτιμά,  ότι με την όλη διαδικασία,  ο στόχος της ενότητας στη δράση σε μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκε.
Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ οφείλει να δηλώσει ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη τόσο το κλιμάκιο από Αθήνα (Σπανού Δέσποινα, Δαμιανίδη Δημήτρη και Μαυρέλο Βασίλη) όσο και τα πρωτοβάθμια σωματεία  και όλους τους συναδέλφους, μιας και ο αγώνας είναι κοινός και πρώτη μας μέριμνα η επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη 2010.
Με στόχο την ενότητα  και την υπέρβαση  όλων των εργαζομένων στο δημόσιο, καλούμε όλους τους συναδέλφους στη στήριξη  της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη, αφήνοντας πίσω μας αυτά που οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν σε βάρος μας για να χειραγωγούν  το δημοσιοϋπαλληλικό  κίνημα. και που όλοι τα γνωρίζουμε  πολύ καλά .
(Διαφορές μισθολογίου, διαφορετικές ταχύτητες υπαλλήλων, άνιση  επιδοματική πολιτική, συντάξεις  κουτσουρεμένες, άδεια Ταμεία,  προβληματική κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη).
Για την Ε.Γ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΙΤΣΟΣ  ΜΑΝΟΛΗΣ                                           ΣΤΑΘΗΣ   ΜΑΝΟΛΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΑΙΡΟΣ: πολύ ισχυρές καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ από το θίασος Αθανασίου