Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη: Άγονη Χίος-Θεσσαλονίκη;

Ερώτηση Κ. Μουσουρούλη: Άγονη Χίος-Θεσσαλονίκη;

7

 

Το ευρωπαϊκό πρότυπο των ελεύθερων γραμμών, αλλά με επιδοτούμενο εισιτήριο για τους μονίμους κατοίκους των νησιών, προτείνει μέσω ερώτησής του ο Βουλευτής Ν. Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Μουσουρούλης. Η ερώτηση αφορά την αεροπορική σύνδεση της γραμμής Χίου- Θεσσαλονίκης, και την άρση αυτής από το καθεστώς των άγονων γραμμών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στο κείμενο της Ερώτησής του, ο  Κ. Μουσουρούλης, οι αεροπορικές συνδέσεις που διασφαλίζουν τη σύνδεση των περιοχών χωρίς ιδιαίτερη κίνηση επιβατών (και άρα με μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον), με τα αστικά κέντρα, οι λεγόμενες ‘’άγονες γραμμές’’, συνεισφέρουν στην καταπολέμηση των ενδο- και διαπεριφερειακών ανισοτήτων και στην άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων αυτών περιοχών, με αποτέλεσμα την αύξηση των επενδυτικών ευκαιριών, την άνοδο του τουρισμού και την εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.


«Ωστόσο, για την αεροπορική γραμμή Θεσσαλονίκης – Χίου, συνεχίζει η ερώτηση, εκφράζονται αμφιβολίες για το αν, τελικώς, οι εταιρίες, οι οποίες αναλαμβάνουν την εκμετάλλευση της εν λόγω γραμμής, εξασφαλίζουν την επαρκή και ποιοτική εξυπηρέτηση των επιβατών που μετακινούνται, καθώς έχει αναφερθεί σειρά προσκομμάτων, όπως αιφνίδιες αλλαγές δρομολογίων, μεγάλες καθυστερήσεις, χρήση παλαιών αεροσκαφών, ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής και προσωπικό χωρίς στοιχειώδη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Παρά δε, τις κρατικές επιδοτήσεις, έχει σημειωθεί αύξηση των ναύλων έως και 15% σε χρονικό διάστημα ενός μηνός».
Τονίζοντας ότι και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, με επιστολή προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ζητά την άρση του χαρακτηρισμού της εν λόγω γραμμής ως ‘’άγονης’, ο βουλευτής της ΝΔ ρωτά μεταξύ άλλων το υπουργείο αν «προτίθεται η Κυβέρνηση να προβεί στην άρση του περιορισμού της πρόσβασης από ένα μόνον αερομεταφορέα στην αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Χίου, για το χρονικό διάστημα από 1ης Απριλίου 2010 έως 31 Μαρτίου 2012, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επαρκής και ικανοποιητική αεροπορική εξυπηρέτηση του Νομού Χίου», καθώς και να δει την εβδομαδιαία αύξηση των θέσεων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: δηλητηριασμένα περιστέρια στην πλατεία…
Επόμενο άρθρο24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ: Στο δρόμο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό