Αρχική Νέα Τοπικά Υψηλά ποσοστά απεργίας στο δημόσιο- ΙΣΧΝΕΣ συγκεντρώσεις

Υψηλά ποσοστά απεργίας στο δημόσιο- ΙΣΧΝΕΣ συγκεντρώσεις

10


 

 Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε τοπικά η απεργία στο δημόσιο τομέα, χωρίς όμως να φέρει και κόσμο στο δρόμο, ακόμα και μετά την ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής από τον υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.
   Για μια ακόμα φορά είχαμε δε δύο συγκεντρώσεις, σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων.
  

 

 Κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου ήταν η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και στο ύψος της Μαγαζιωτίσσης στην Απλωταριά του ΠΑΜΕ (αντίστοιχες φωτογραφίες)
   Σύμφωνα με την εισοδηματική πολιτική αυτήν προβλέπονται:
   «Πάγωμα» όλων των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
   «Πάγωμα» της προβλεπόμενης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε όλα τα επιδόματα.
   Μείωση κατά 10% όλων των επιδομάτων που είναι ενσωματωμένα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, εκτός από το οικογενειακό επίδομα και το κίνητρο απόδοσης.
   Μείωση του κονδυλίου για υπερωρίες κατά 30%.
   Κατάργηση της αμοιβής/αποζημίωσης για τους δημοσίους υπαλλήλους που συμμετέχουν σε Ομάδες/Επιτροπές Εργασίας.
   Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, η μείωση των αποδοχών για τους εργαζόμενους θα φτάσει μέχρι τα 345 ευρώ το μήνα.
   Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ανακοίνωσε ότι η Ένωση θα συμμετάσχει και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου και κάλεσε σε ενότητα τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Έκανε λόγο για “κυβερνητική πολιτική- οδοστρωτήρα για το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων”.
   Τοπικά καθολική ήταν η απεργία στο νοσοκομείο (από τους 270 δεν απείργησαν μόνο 7), υψηλότατα ποσοστά ήταν στο Δήμο Χίου και στο ΙΚΑ, ενώ περίπου 33% ήταν στη Νομαρχία. Οι καθηγητές απείργησαν σε ποσοστό 49,93 και οι δάσκαλοι σε 29,3%. Οι εφοριακοί απείργησαν σε ποσοστό 40%, ενώ τις δύο προηγούμενες μέρες που η απεργία ήταν κλαδική στο 100%.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτοκτονία 47χρονου μετανάστη
Επόμενο άρθροΔικαίωση Κ. Μαρδά στο Εφετείο