Αρχική Πολιτισμός Χαρταετός, Μόστρα και Αγάς- πρόγραμα εκδηλώσεων

Χαρταετός, Μόστρα και Αγάς- πρόγραμα εκδηλώσεων

13

    «…Οταν έλθει η Καθαρά Δευτέρα πάντα φτιάχνω ένα χαρταετό, συνεχίζοντας τις παιδικές μου μνήμες. Αναπλάθω τις αλευρόκολλες, τα χρωματιστά χαρτιά, τα καλάμια για τις μάνες, τα σπαγκάκια από λινάρι και τις φουντωτές χαρτούρες. Το ξανακάνω κάθε χρόνο και είμαι έτοιμος με παλιούς φίλους να πετάξω στα ουράνια βάθη ψηλά μέχρι τον ήλιο. Αυτό μας αλλάζει και μας κάνει να ξεχνάμε το σήμερα, τις έγνοιες της ζωής και να λέμε: ΝΑ Η ελευθερία. Με ένα χαρτί χρωματιστό πετάω μόνος στον αιθέρα. Το ίδιο και οι Απόκριες…»
   Απόσπασμα από σημείωμα του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού που δημοσιεύθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
  
   Το ίδιο και εμείς από σήμερα μέχρι και την Καθαρή Δευτέρα, βάζουμε τις μουτσούνες μας, πετάμε τους αετούς μας και ειδικά τη Δευτέρα δικαζόμαστε από τον Αγά!
   ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ: Διαγωνισμός την Κυριακή στις 11.00 στο λόγο του Αγίου Δημητρίου Τσαγκαράδων, αλλά και στα Νένητα, στον Άγιο Τρύφωνα
   Στις υπόλοιπες εκδηλώσεις, μεταφέρουμε εν συντομία αυτές που αμς γνωστοποιήθηκαν:
   ΘΥΜΙΑΝΑ: Σήμερα στις 5.30 μ.μ., το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Στις 8.00 μ.μ. «ανεβαίνει» η Μόστρα και την Τυρινή Κυριακή το μεσημέρι ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις με το «κατέβασμα» της Μόστρας και την παρέλαση αρμάτων.
   ΝΕΝΗΤΑ: το απόγευμα στις 4.00 μ.μ. διοργανώνεται παιδικό πάρτι μασκέ στην αίθουσα του συλλόγου και την Καθαρή Δευτέρα ολοκληρώνουν με το παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα των Βαρκάρη- Πιπίδη ενώ θα παρελάσουν αυτοσχέδια άρματα.
   ΝΕΟΧΩΡΙ: ο Σύλλογος του Αγίου Μηνά την Κυριακή αναβιώνει τον παραδοσιακό γάμο.
   ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑ: παρόμοιο γλέντι με επίκεντρο το γάμο θα στήσουν και οι σιδηρουντιανοί.
   ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ: το γλέντι στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων θέλει και αναβίωση εθίμων!
   ΠΟΤΑΜΙΑ: Παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι διοργανώνεται την Κυριακή από το Σύλλογο της Ποταμιάς με την ορχήστρα του Μ. Μοσχούρη.
   ΟΛΥΜΠΟΙ: από το πρωί ο Αγάς μετά της χανούμας του δικάζουν στην κεντρική πλατεία, ενώ νωρίς το πρωί γίνεται και ο σχετικός γάμος!
   ΜΕΣΤΑ: το Καστροχώρι πέφτει και πάλι από τους ζαππτιέδες, με τον Αγά να δικάζει στο Λειβάδι και τον Εισαγγελέα να προτείνει την ποινή του Ακαβάλου!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Κ. Μουσουρούλη σχετικά την προετοιμασία της χώρας για τη διαπραγμάτευση του νέου δημοσιονομικού πλαισίου της Ε. Ε.
Επόμενο άρθροΣοβαρές διαπιστώσεις από την Κτηματολόγιο Α.Ε.: Ζητείται εμπλοκή των Δήμων