Αρχική Νέα Τοπικά Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κατά Δημάρχου Αγίου Μηνά

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κατά Δημάρχου Αγίου Μηνά

16

 Με ανακοίνωσή του το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις δηλώσεις του Δημάρχου  Αγίου Μηνά Γιάννη Παντελάρα, που δημοσιεύθηκαν σε τοπική εφημερίδα, και  αναφέρονται σε «έλεγχο» που θέλει να ασκήσει σε υπαλλήλους  της Ν.Α. Χίου, κυρίως στον υπάλληλο Παντ. Αποστολίδη, που τυγχάνει και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγ. Μηνά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τις δηλώσεις του Δημάρχου  Αγίου Μηνά κ. Γ. Παντελάρα, που δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ με αρ.4906 της 2/2/2010 και αναφέρονται σε «έλεγχο» που θέλει να ασκήσει σε υπαλλήλους  της Ν.Α. Χίου, κυρίως στον υπάλληλο Παντ.Αποστολίδη, που τυγχάνει και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγ. Μηνά.
     Προφανώς ο κ. Δήμαρχος  δεν έχει κατανοήσει  ότι ως αιρετός  δεν του επιτρέπεται  να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο για Δημοτικό Σύμβουλο, ούτε ότι μπορεί  να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, θυμίζοντας εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
     Ο κ. Δήμαρχος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάει φακέλους άλλης υπηρεσίας και εν προκειμένω της Νομαρχίας, ούτε μπορεί να ασκεί έλεγχο σε υπαλλήλους και υπηρεσίες που δεν αφορούν τον Δήμο του, όπως διατυμπανίζει ανερυθρίαστα στο δημοσίευμα, καταφερόμενος κατά της Πρ/νης της Δ.Τ.Υ. της Ν.Α. Χίου, η οποία δεν του  έδωσε τους φακέλους των έργων, τους οποίους  όπως δηλώνει έχει ζητήσει από το 2007,  με σκοπό να ελέγξει τον υπάλληλο Παντ. Αποστολίδη για τα έργα που επιβλέπει και κυρίως να ελέγξει την ορθή  και χρηστή άσκηση των καθηκόντων του  υπαλλήλου, αφήνοντας υπονοούμενα για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
     Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον ανέντιμο τρόπο που επέλεξε ο Δήμαρχος για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες στο Δήμο του εμπλέκοντας υπαλλήλους, με ανεπίτρεπτες συμπεριφορές, με έμμεσες απειλές  ρίχνοντας λάσπη και σπιλώνοντας υπολήψεις. Είναι η γνωστή τακτική αυτών που χρησιμοποιούν  τέτοιες μεθόδους για να εδραιώσουν τη θέση τους, διότι αν είχε στοιχεία,  ως δημόσιος υπάλληλος και ο ίδιος , γνωρίζει καλά τα αρμόδια όργανα που έπρεπε να είχε απευθυνθεί  για τον οποιοδήποτε έλεγχο. 
     Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ , δυστυχώς επανειλημμένα έχει ασχοληθεί με την συμπεριφορά του Δημάρχου και τη σχέση του  τόσο με τους υπαλλήλους του Δήμου του όσο και εν γένει με τους δημοσίους υπαλλήλους και καλεί τον Δήμαρχο να ανακαλέσει όσον αφορά  τους υπαλλήλους της ΝΑΧ, όσο  δε για την συμπεριφορά του  στο Δήμο του αυτό αφορά τον ίδιο, την αυτοκριτική του, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους δημότες του.Από την Εκτελεστική Γραμματεία του  N.T.της ΑΔΕΔΥ