Αρχική Πολιτισμός ΟΜΗΡΕΙΟ- θεατρικό εργαστήρι: “Τι Θα Παίξουμε Κε ΜΟΛΙΕΡΟ ;”

ΟΜΗΡΕΙΟ- θεατρικό εργαστήρι: “Τι Θα Παίξουμε Κε ΜΟΛΙΕΡΟ ;”

16

 
Τη νέα του παραγωγή «Τι θα παίξουμε κε Μολιέρο;» παρουσιάζει το εργαστήριο θεάτρου του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, στην αίθουσα θεάτρου του Κέντρου, στις 6 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:30. Θα δοθούν συνολικά 4 παραστάσεις μέχρι τις 10 Μαρτίου 2010.


Άλλη μια παραγωγή του Ομηρείου ΠΚΔΧ που ενώ είναι αποτέλεσμα ενός κύκλου μαθημάτων με ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς, φιλοδοξεί να διατυπώσει και μια θεατρική πρόταση.


 Ο Μολιέρος μαζί με τον πολυπληθή θίασό του επισκέπτονται το παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΔ΄, ο οποίος επιθυμεί να δει πρώτος το καινούργιο έργο  του αγαπημένου του συγγραφέα και κουμπάρου, να παίζεται στο προθάλαμο του παλατιού. Ο Μολιέρος όμως δεν έχει έτοιμο  έργο και αυτοσχεδιάζει διατυπώνοντας ιδέες για έργα που θα ‘θελε να γράψει ή  δημιουργεί επί τόπου σκηνές με τις οποίες επιθυμεί έμμεσα να απαντήσει στους επικριτές των παραστάσεών του .Οι ηθοποιοί


του αγχωμένοι που δεν ξέρουν τί θα παρουσιάσουν, δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν και αντιδρούν, άλλοι απειλούν  με αποχώρηση άλλοι αρνούνται να παίξουν και λίγοι είναι αυτοί που απτόητοι δοκιμάζουν ρόλους. Μέσα σ αυτήν την ατμόσφαιρα αναγγέλλεται και η άφιξη του Βασιλιά. Τί θα κάνει ο Μολιέρος; Πώς θα σωθεί από την επερχόμενη  καταστροφή και πώς θα καλύψει την ασυνέπεια του προς τον άρχοντα που τον υποστηρίζει; Ο Μολιέρος ως συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός θα μας δώσει τελικά μια λύση, όπως ξέρει να κάνει πάντα και που θα έχει μάλιστα και το ανάλογο γέλιο. Ο θεατράνθρωπος της γαλλικής σκηνής σατιρίζει το θεατρικό παρασκήνιο σαρκάζοντας με  μοναδικό τρόπο και τον εαυτό του, ακολουθώντας τη οπτική του Θεάτρου μέσα στο Θέατρο – σπάνια περίπτωση εκείνη την εποχή- αλλά ιδιαίτερα προσφιλή στο θεατρικό τοπίο του σήμερα.


 Μετάφραση-Διασκευή: Χαρά Αποστόλου


Σκηνοθεσία-Ενδυματολογία: Γιώργος Γαλάντης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυτός ο άνθρωπος είναι ο Μανώλης ο Γλέζος!
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια: υπογραφή για καταβολή ποσών αναπτυξιακού