Αρχική Νέα Τοπικά 37ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ: Στο κελί με καρδιά 2 ωρών!

37ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΗΣ: Στο κελί με καρδιά 2 ωρών!

9

 Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 26/2/2010

 

 Μια ακόμα ιστορία ελληνικής καθημερινής τρέλας, όπου διυλίζεται ο κώνωπας και καταπίνεται η κάμιλος εξελίχθηκε στη Χίο.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας στην Αθήνα, στον οποίο προσήγαγαν για μικροαδικήματα πολίτη με δύο καταδικαστικές αποφάσεις που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Κερατέας, διέταξε τη μεταφορά του και τον εγκλεισμό του στις φυλακές Χίου. Με μια διαφορά. Ο 37χρονος είναι ένας από τους 18 Ελληνες που ζει με τεχνητή καρδιά. Συνεπώς, έπρεπε μονίμως να βρίσκεται κοντά σε χώρο με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο 37χρονος, σοβαρά άρρωστος, πλήρωσε αμέσως μετά τη σύλληψή του τη μία από τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις, για τη δεύτερη όμως άσκησε έφεση και ζήτησε να ανασταλεί η εκτέλεσή της για λόγους υγείας. Το ισχυρό όμως κράτος αποφάσισε διά του εισαγγελέα υπηρεσίας να μεταταγεί αμέσως στις φυλακές. Οπως και έγινε. Ο κρατούμενος συνοδεία αστυνομικών και της τεχνητής καρδιάς μεταφέρθηκε με το πλοίο της γραμμής στις φυλακές της Χίου και από εκεί στο νοσοκομείο του νησιού και ξανά στις φυλακές, οπότε και η είδηση του κρατούμενου με την τεχνητή καρδιά έφτασε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Με παρέμβαση του γενικού γραμματέα επέστρεψε στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο κρατουμένων έως ότου κινηθεί η διαδικασία και αφεθεί ελεύθερος λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.


«Τριάντα χρόνια στην υπηρεσία δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο» δήλωσε για τη μεταγωγή του κρατούμενου με τεχνητή καρδιά από την Αθήνα στη Χίο στην εφημερίδα της Χίου «Αλήθεια», που αποκάλυψε το θέμα, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Στράτος Κουρασάνης. Ας σημειωθεί ότι ο 37χρονος κρατούμενος έχει αυτονομία μόλις δύο ωρών από το συγκεκριμένο μηχάνημα και πέραν αυτών η ζωή του τίθεται σε άμεσο κίνδυνο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚ. Μουσουρούλης: Παρέμβαση στη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛ.Σ.Σ.).
Επόμενο άρθροΟι Στ. & Γ. Μυλωναδάκης στην εκπομπή “ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ”