Αρχική Απόψεις Aρθρα Βασίλης Αγιαννίδης: Οι παβέδες στη θέση τους

Βασίλης Αγιαννίδης: Οι παβέδες στη θέση τους

41


 

 Έγινε πολύ φασαρία κατά την αποκάλυψη και απομάκρυνση των παβέδων, (προέρχεται από τη γαλλική λέξη pave που σημαίνει πλακόστρωτο), στην οδό Αγελάστου. Οπότε, τώρα μάλλον οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο συνεργείο που τους επανατοποθετεί με μεγάλη τέχνη και μαστοριά και μας κάνει να φανταζόμαστε ήδη το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τη διαφορά κάνει η σημασία στη λεπτομέρεια: στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτός από τους παβέδες χρησιμοποιήθηκαν εκ νέου και τα λίθινα μέλη που οριοθετούν το πεζοδρόμιο, όπως θα γινόταν σε οποιοδήποτε πολιτισμένο μέρος του κόσμου.
   Η προσωπική άποψη μου είναι πως καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Κυρίου Δημήτρη Καζάνα ως αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών τον οποίο γνωρίζαμε όλοι για την αποτελεσματικότητα και τους άψογους τρόπους του στο ΙΚΑ Χίου. Ένας από τους υποδειγματικούς δημοσίους υπαλλήλους που σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε χώρα της δυτικής Ευρώπης. Πιστεύω, πως εάν βρισκόταν άλλος στη θέση του δεν θα δίσταζε να αδιαφορήσει για αφηρημένες έννοιες του τύπου «πολιτιστική κληρονομία», «αρχιτεκτονική παράδοση» και να αγνοήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και τις επιταγές του σε συγκεκριμένα θέματα. Συνεπώς αξίζουν και σε εκείνον συγχαρητήρια όπως και σε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για να αποκτήσει η Χώρα ένα ακόμη γραφικό σοκάκι.

Σ.σ. chiosnews.com: δεν φτάνει μόνο όμως να κρατηθεί η πολιτισιτκή κληρονομιά και η αρχιτεκτονική παράδοση του τόπου, αλλά ο νέος πεζόδρομος να είναι και βατός για άτομα με αναπηρία!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαραίτηση Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Τρούμπη
Επόμενο άρθροΤο νέο φωτογραφικό λεύκωμα του Στρατή Βογιατζή “Εσωτερικός Κόσμος- Μαστιχοχώρια”