Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης

Πολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης

18

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 8.30 το βράδυ, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα της Ώρας της Γης.
Η μεγαλειώδης συμμετοχή των Ελλήνων το 2009 γεννά μεγάλες προσδοκίες και για αυτή την χρονιά. Εκτιμάται ότι πέρυσι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα σκοτείνιασαν κατά την Ώρα της Γης, στέλνοντας ένα «εκτυφλωτικό μήνυμα» κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Συνολικά 489 Δήμοι και κοινότητες 1649 επιχειρήσεις, 845 σχολεία καθώς και 325 φορείς σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν στην Ώρα της Γης 2009. Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά την έναρξη της Ώρας της Γης, σημειώθηκε πτώση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 MW, ποσότητα που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 500.  Η «Ώρα της Γης 2010» δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.
Στα πλαίσια αυτής της παγκόσμιας κινητοποίησης για το μέλλον του πλανήτη, θεωρούμε ότι ο δήμος μας πρέπει  να ανταποκριθεί και  να δηλώσει συμμετοχή στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.
Παράλληλα να φροντίσουμε να ενημερωθούν οι δημότες με ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ έτσι ώστε όλοι να συμμετέχουν.  
Πρέπει ως Δήμος Ομηρούπολης και ως Δημοτική αρχή,  να δώσουμε το παράδειγμα  και να «κατεβάσουμε» τους διακόπτες σε κάθε δημοτικό ή κοινοτικό κτήριο για μια ώρα δείχνοντας έτσι έμπρακτα την συμμετοχή μας.  
Η άμεση κοινοποίηση αυτής  μας της ενέργειας θα δώσει την δυνατότητα και σε άλλους φορείς και Δήμους να λειτουργήσουν και εκείνοι άμεσα παρασύροντας μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας στην συμβολική αυτή ενέργεια.  
 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒασίλης Αγιαννίδης: το μνημείο της… ανορθογραφίας ανεγέρθη στο Φρούριο!
Επόμενο άρθροΜια ώρα μπροστά από τις 28/3