Αρχική Νέα Τοπικά Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» από τη Microsoft Ελλάς στο Δ. Ομηρούπολης

Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» από τη Microsoft Ελλάς στο Δ. Ομηρούπολης

10

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΚέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» από τη Microsoft Ελλάς στη Χίο
Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2010 – H Microsoft Ελλάς εγκαινίασε το 5ο, κατά σειρά, Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες», με έδρα αυτή τη φορά την Ομηρούπολη της Χίου. Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 2 Μαρτίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ομηρούπολης στη Χίο.Ο κ. Ιωάννης Μαλαφής, Δήμαρχος Ομηρούπολης, Χίος, τόνισε: «Η ισότιμη πρόσβαση όλων των ατόμων και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες), είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια και αυτομάτως αποκλείονται από την αγορά εργασίας και περιθωριοποιούνται. Η πρωτοβουλία της Microsoft να προχωρήσει στην σύσταση Κέντρων Απεριόριστων Δυνατοτήτων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού θα λειτουργήσει προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Σήμερα ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Microsoft εγκαινιάζει το κέντρο «Απεριόριστων Δυνατοτήτων» που θα λειτουργήσει στην περιοχή μας και θα δώσει την δυνατότητα σε εκατοντάδες πολίτες κοινωνικά ευπαθών ομάδων να αποκτήσουν δικαίωμα στη γνώση  ηλεκτρονικών υπολογιστών και να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας».

Η λειτουργία των Κέντρων «Απεριόριστες Δυνατότητες» αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας, στο πλαίσιο της οποίας, η Microsoft Ελλάς υλοποιεί δράσεις που θέτουν την τεχνολογία στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η Microsoft παρέχει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι μετανάστες, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, τη δυνατότητα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν κύκλο μαθημάτων, διάρκειας περίπου 60 ωρών, και στη συνέχεια να πιστοποιήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν, αποκτώντας ένα ιδιαίτερο σημαντικό εφόδιο για τη σύγχρονη αγορά εργασίας ούτως ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους εντός αυτής. 


Τη διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος έχει αναλάβει η HEPIS (Hellenic Professionals Informatics Society), ενώ ο Φορέας Πιστοποίησης ECDL Ελλάς προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής. Σημειώνεται, ότι το Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» στην Ομηρούπολη της Χίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και θα φιλοξενείται στο ΚΕΚ (Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης) Όμηρος.


Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας που πραγματοποίησε με την αφορμή της έναρξης λειτουργίας του Κέντρου, ο κ. Πάνος Θεοδοσόπουλος, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Microsoft Ελλάς, σημείωσε: «Αδιαμφισβήτητα, ο ψηφιακός αναλφαβητισμός, που τείνει να πλήττει περισσότερο τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, συνιστά στις μέρες μας αίτιο περιθωριοποίησης, ειδικότερα όσον αφορά στην αγορά εργασίας. Στη Microsoft θεωρούμε καθήκον μας τη δυναμική συμβολή μας στη διάθεση της τεχνολογίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η κοινωνική πρόοδος είναι αποτέλεσμα της ισοδύναμης συμμετοχής όλων στην ψηφιακή κοινωνία. Με συνέπεια, λοιπόν, υλοποιούμε το Πρόγραμμα «Απεριόριστες Δυνατότητες» και εγκαινιάζουμε Κέντρα Εκπαίδευσης στη χρήση υπολογιστών σε όλη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις και όρια στο δικαίωμα της γνώσης και την ανάγκη για προσωπική εξέλιξη».


«Η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην Κοινωνία της Γνώσης και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αποτελεί θεμελιώδη στόχο της ECDL Ελλάς και του Ιδρύματος ECDL. Τα προγράμματα πιστοποίησης ECDL συνιστούν εφόδια γνώσης με ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά εργασίας, εφόδια απαραίτητα ειδικά για όσους συμπολίτες μας ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου εταιριών ECDL Ελλάς, κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, συμπληρώνοντας ότι: «Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης του Ομίλου μας συμβάλλουμε ενεργά στον ψηφιακό αλφαβητισμό ατόμων που το έχουν ανάγκη και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο την επιτυχία του προγράμματος ”Απεριόριστες Δυνατότητες”, ώστε μέσα από αυτό να εκπαιδευτούν όσο περισσότεροι Έλληνες είναι εφικτό»


Ο κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, Γενικός Διευθυντής της HEPIS, τόνισε ότι: «Η HEPIS, ως το Δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχει ως αποστολή της τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των κοινωνικών ομάδων στα αγαθά της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Με την ενεργή συμμέτοχη μας στο Πρόγραμμα “Απεριόριστες Δυνατότητες”, συμβάλλουμε ουσιαστικά στην αύξηση των ευκαιριών απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων από συνάνθρωπους μας που δεν είχαν την ευκαιρία να τις αποκτήσουν μέσα από τις διαδικασίες της τυπικής εκπαίδευσης. Πιστεύουμε ότι έτσι συμβάλλουμε στη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση συνθηκών που θα εξασφαλίζουν ίσες κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες».


Η διάρκεια των κύκλων των μαθημάτων στο Κέντρο «Απεριόριστες Δυνατότητες» ανέρχεται σε περίπου 60 διδακτικές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στην επεξεργασία και διαχείριση αρχείων, λογιστικών φύλλων, καθώς επίσης και στη χρήση του διαδικτύου.


Σημειώνεται ότι, τέσσερα επιπλέον Κέντρα «Απεριόριστες Δυνατότητες» λειτουργούν ήδη στην Ηγουμενίτσα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Τρίπολη, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 200 άτομα μέχρι σήμερα έχουν μάθει να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή και να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο, έπειτα από την παρακολούθηση των μαθημάτων.


Η σύσταση του Κέντρου «Απεριόριστες Δυνατότητες» εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του διεθνούς κοινωνικού προγράμματος της Microsoft «Unlimited Potential – Απεριόριστες Δυνατότητες», το οποίο στοχεύει στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: τη μετεξέλιξη της εκπαίδευσης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους και τη στήριξη της καινοτομίας.


 # # # 
Σχετικά με τη Microsoft
Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: http://www.microsoft.com/hellas


Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp. στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚονδύλια για ΧΥΤΑ ν. Χίου και λιμάνι
Επόμενο άρθροΓήπεδο Εφήβου- παρουσίαση μελέτης από τη Νομαρχία