Αρχική Απόψεις Aρθρα 3 εργαζόμενοι της ΤΕΔΒ: Μπαλάκι μεταξύ Δήμου , Νομαρχίας και Υπουργείου

3 εργαζόμενοι της ΤΕΔΒ: Μπαλάκι μεταξύ Δήμου , Νομαρχίας και Υπουργείου

13

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
                                                                                                                                                                           Θέμα… Μπαλάκι μεταξύ Δήμου ,  Νομαρχίας και Υπουργείου οι 3 εργαζόμενοι της  Τεχνικής Εταιρίας του Δήμου Ομηρούπολης..


  Μάλιστα…. Εδώ και 3 χρόνια  η  Νομαρχία λέει ότι φταίει το υπουργείο ,  για τους τρεις εργαζόμενους της Τεχνικής … Κανείς όμως δεν λέει:
1.  Πριν  από 3 χρόνια σε  εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ομηρουπολης  , της 21 -12 -2007  που αποφασίστηκε η λύση της Τεχνικής Εταιρείας, ο Κος Νύκτας  ως  αντιπρόσωπος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης  και παρόντος του τότε πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου και νυν αντινομάρχη  κου  Νίκου Μαρτάκη , μετέφερε την πρόθεση της Νομαρχίας να προσλάβει 3 εργαζόμενους χωρίς να θέσει  κανένα όρο για την αποδοχή τους.    Τουναντίον  με περίσσια βεβαιότητα  διατυμπανίστηκε η πολιτική πρόθεση της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης  Λαμπρινούδη για την πρόσληψη αυτών των εργαζομένων.  (  Για τους εργαζόμενους , από ότι πρόεκυψε  μετά , αυτό  ήταν ένα πολιτικό παιγνίδι υποκρισίας  που  αισχρά παίχτηκε στις πλάτες τους και που σε τίποτα δεν τιμά τον Θεσμό της  Αυτοδιοίκηση  ,με σκοπό να   υφαρπαχθούν με πολύ  έξυπνο  τρόπο οι  υπογραφές όλων  των εργαζομένων για την λύση της εταιρείας.)
2.  Έξη μήνες αργότερα τον Ιούνιο  του 2008 , η Νομαρχία άλλαξε γνώμη και αυτή την φορά πήρε απόφαση να προσλάβει τους τρεις εργαζόμενους  , αλλά   με έναν όρο ,οι μισθοί τους  να πληρώνονται από το …Υπουργείο.   Με την μόνη διαφορά πως  ήδη υπήρχε νόμος του κράτους από το 2007 (Ν3613/2007 άρθρο 25 ) που ρητά ανέφερε πως  οι πληρωμές μεταφερόμενου προσωπικού  βαραίνουν  τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας. Με άλλα λόγια η Νομαρχία κορόιδεψε και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ομηρουπολης αλλά και τους εργαζόμενους.  
3.  Το χειρότερο όμως είναι πως έτσι οι εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε  μια κατάσταση που την χαρακτηρίζει περίσσια ανευθυνότητα  και υποκρισία  από πλευράς Νομαρχίας.  Έχασαν και τις θέσεις αλλά και τις  αποζημιώσεις κλπ  κλπ … Αλλά και την  εμπιστοσύνη τους στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.  Φανταστείτε ότι προχθές  ο Νομάρχης  ούτε καταδέχτηκε να συναντηθεί και μιλήσει  με τον Δήμαρχο Ομηρουπολης και τους εργαζόμενους σε προσυμφωνημένο ραντεβού. (Φανταστείτε , επίσης , να γίνει και ένας Δήμος η Χίος και να ψάχνεις τον Υπερδήμαρχο  – Κυβερνήτη …   Ποιο εύκολα θα βρίσκεις τον Πάπα και τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας….)
4. Από την πλευρά  του  ο Δήμαρχος Ομηρούπολης 3 χρόνια τώρα προσπάθησε να κρατήσει την όλη ιστορία σε χαμηλούς τόνους, μεταθέτοντας το πρόβλημα σε βάθος χρόνου, προσπαθώντας  πραγματικά να βρει   την λύση του, χωρίς όμως  μέχρι στιγμής να δίνει   λύση  . Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι 3 εργαζόμενοι να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια υποκριτική και βαριά ασθενούσα πολιτική , τύπου  τοπικής ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
      Ανεξάρτητα.   Οι πολιτικοί θα πρέπει να κατανοήσουν πως όλα δεν παίζονται στην πολιτική σκακιέρα της ανευθυνότητας. Εδώ υπάρχει ένα τεράστιο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ και ηθικό πρόβλημα … Από τους 19  εργαζόμενους 3 έμειναν στην απ έξω με ένα κάρο αποφάσεις και  υποσχέσεις. Ταυτόχρονα υπάρχει και το ζήτημα ότι δεν έλαβαν μήτε αποζημιώσεις ούτε και τα δώρα που διακαιόντουσαν , μόνο και μόνο για να βοηθήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση στην λύση των προβλημάτων των υπολοίπων εργαζομένων…. ( Υπ όψη και κάτι άλλο , οι εργαζόμενοι δεν είχαν ζητήσει να μετατεθούν στην Νομαρχία. Η Νομαρχία προσφέρθηκε να βοηθήσει …και ο Δήμος αποφάσισε… Εδώ γελάμε…)
    Για όλα αυτά λοιπόν  και για να σταματήσει τούτο το παιγνίδι μεταξύ Υπουργείου, Νομαρχίας και Δήμου απαιτούν   το θέμα τους να μπει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ομηρούπολης για να δοθεί λύση.  Βαρεθήκαμε τα ψέματα.
                                                                    
                                                                      Χίος ,    3-3- 2010
                    
                                                                      Α. Τσατσαρωνης.
                                                                       Β . Μπριλης
                                                                         Α.  Μηνας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Μισετζής κατά Προέδρου Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθροΠρωτοφανές: ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της Χίου!