Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: Χωρίς προοπτική ανάπτυξης και το 2010

Πολίτες Ομηρούπολης: Χωρίς προοπτική ανάπτυξης και το 2010

19


Στο έπακρο επιβεβαιώνει τον διαχειριστικό της χαρακτήρα η δημοτική αρχή Μαλαφή, καθώς το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε για το 2010 στερείται, ακριβώς όπως και τα προηγούμενα, αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης» πιστεύουν ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας για το 2010  διακρίνεται από :
1. Προχειρότητα  Και αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα με μια απλή ανάγνωση 
2. Μη  καταγραφή των πραγματικών αναγκών των συνδημοτών μας , καθώς  πέρα των άλλων στον Βροντάδο και στις Καρυές δεν πραγματοποιήθηκε καμία λαϊκή συνέλευση, ενώ ακόμα και σε οικισμούς που έγιναν λαϊκές συνελεύσεις και κατατέθηκαν προτάσεις από τους δημότες δεν συμπεριληφθήκαν  όπως θα έπρεπε μέσα στο τεχνικό πρόγραμμα. Και εδώ φαίνεται καθαρά και ο σεβασμός στις αποφάσεις των τοπικών  κοινωνιών αλλά και  η ανακολουθία  των προεκλογικών   δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής
3. Έλλειμμα   σχεδιασμού και προγραμματισμού σε βάθος εικοσαετίας  κάτι που το επισημαίνουμε διαρκώς , καθώς για μας μονό  τέτοιες επιλογές ανοίγουν ορίζοντες με προοπτικές  για ανάπτυξη του τόπου.
4.  Έλλειψη ώριμων μελετών έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση κονδυλίων
5. Λανθασμένες στοχεύσεις ως φυσικό επακόλουθο της μη τακτής επικοινωνίας με τους δημότες. Δεν μπορεί ότι μας δίνουν να το παίρνουμε χωρίς να το χρειαζόμαστε και μάλιστα να το πανηγυρίζουμε  ή  να επιζητούμε έργα και δράσεις ασύμβατες με το συμφέρον του τόπου και των δημοτών
6. Δυστυχώς Ευλαβική διατήρηση της φιλοσοφίας των απευθείας  αναθέσεων  με ότι αυτό συνεπάγεται
7. Έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας ,
 Πρωταρχικό μέλημα για μας θεωρείται  η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη  προς τους συνδημότες μας ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκύρια
8. Έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας  , που δεν καλύπτεται  μόνο με συνδιοργανώσεις 
9. Έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Κανένα έργο
χωροταξίας δεν προκύπτει βάση του  Τεχνικού Προγράμματος και καμία συζήτηση για χωροταξικό σχεδιασμό δεν γίνεται ιδιαίτερα για τον Βρονταδο και τους οικισμούς  που εμφανίζουν τέτοια   προβλήματα, ενώ δεν υπάρχει καμία περιβαλλοντική φροντίδα για περιοχές όπως η Κλειδού και η Λαγκάδα.
Πιστεύουμε παράλληλα  ότι η καθυστέρηση στην κατάρτιση  και έγκριση του τεχνικού προγράμματος  δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας καθώς ακόμη και έργα που επιβάλλεται να γίνουν  άμεσα , θα μετατεθούν χρονικά .
Να τονίσουμε ότι οι «Πολίτες  Ομηρούπολης», διαμαρτυρηθήκαν έντονα για τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής  για ανακολουθία ως προς τις αποφάσεις, και για την υποβάθμιση του θεσμού  του Δημοτικού Συμβουλίου, ,  ενώ απείχαν  από τις ψηφοφορίες μετά από την εκτενή συζήτηση  που επέβαλαν να πραγματοποιηθεί σε βάθος , μιας και διαπιστώνουν καθημερινά  ατοπήματα  που σχετίζονται  με την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής .   
 Τέλος επαναλάβαμε, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την πρόθεση μας να στηρίξουμε το έργο της δημοτικής αρχής Μαλαφή, με την απαράβατη προϋπόθεση ότι αυτό θα ήταν προς όφελος του δήμου μας και των συνδημοτών μας. Δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο  δεν υφίσταται και έτσι δεν μπορούμε να γίνουμε συμπαραστάτες στην κοντόφθαλμη  πολιτική της και στην φιλοσοφία «ροκανίσματος του χρόνου» που την διέπει.

Διαφήμιση