Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Οικολόγοι Πράσινοι: Παγωμένα τα κονδύλια για τους πυρόπληκτους!

Οικολόγοι Πράσινοι: Παγωμένα τα κονδύλια για τους πυρόπληκτους!

6

 Ο κ. Μολυβιάτης παραιτήθηκε και ουδείς τον έχει αντικαταστήσει ακόμη!


 Δυόμιση χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν 1 εκατομμύριο στρέμματα δασικής και γεωργικής γης στην Ηλεία και 300.000 στην Αιγιάλεια. Σήμερα, πέντε ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Αποκατάστασης Πυροπλήκτων είναι σε τραγική στασιμότητα.


 Σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος στις 3 Μαρτίου για τα προβλήματα των πυρόπληκτων περιοχών, εμβρόντητοι οι συμμετέχοντες άκουσαν Δήμαρχο πυρόπληκτης περιοχής να τονίζει ότι κανένα έργο στήριξης των περιοχών αυτών από τα χρήματα του συγκεκριμένου ταμείου δεν προχωρεί διότι, αν και η διοίκηση Μολυβιάτη έχει από μηνών παραιτηθεί, δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί!


 Οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουμε έκκληση για άμεσο διορισμό διοίκησης με επικεφαλής έγκυρο πρόσωπο, ιδανικότερα καταγόμενο από τις καμένες περιοχές, ώστε να τεθούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση οι αναγκαίες υπογραφές για την προώθηση των εγκεκριμένων έργων. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την σχεδιασμένη απορρόφηση των κονδυλίων – που δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό – προς όφελος των πληγεισών περιοχών, οι οποίες επί δυόμιση χρόνια πασχίζουν να ορθοποδήσουν, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των κατεστραμμένων υποδομών και προπαντός της απομάκρυνσης του παραγωγικού τους πληθυσμού.


 Επιτέλους φτάνει! 


 Η γενικότερη – και οφθαλμοφανής πια – έλλειψη προετοιμασίας του κυβερνώντος κόμματος για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης της χώρας στην προκειμένη περίπτωση, λαμβάνει χαρακτηριστικά αναλγησίας.


                                                 Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ: Η Ημέρα της Γυναίκας
Επόμενο άρθροΦιλοζωϊκός Σύλλογος: απολογισμός δράσης για το 2009