Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απάντηση Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση- αίτηση κατάθεσης Εγγράφων...

Απάντηση Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σε ερώτηση- αίτηση κατάθεσης Εγγράφων του Βουλευτή Ν. Χίου Κωστή Μουσουρούλη, σχετικά με τα θέματα κτηματογράφησης στη Χίο

14

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ανάγκη για εκτεταμένες διορθώσεις στις αρχικές κτηματολογικές εγγραφές, αναγνώρισε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τ. Μπιρμπίλη, απαντώντας στην υπ. αριθμ. 5496/203 /2.2.2010 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Βουλευτή Ν. Χίου Κωστή Μουσουρούλη, σχετικά με τα θέματα κτηματογράφησης στη Χίο.


Στη γενικόλογη απάντηση του Υπουργείου, επισημαίνεται ότι μελετώνται ειδικά μέτρα που θα λαμβάνουν υπόψη και ενδεχόμενη εξωδικαστική διόρθωση, όπως επίσης και πιθανές προτάσεις της «Κτηματολόγιο ΑΕ» για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου. Ωστόσο, η Υπουργός, όπως διαπιστώνεται στην απάντηση, αποφεύγει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά και παραγνωρίζει το γεγονός ότι ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων – πολύ δε περισσότερο αν ακολουθηθεί δικαστική διαδικασία -το κόστος από αυτή τη διαδικασία υπερβαίνει την αξία των προς κτηματογράφηση ιδιοκτησιών! 


Επίσης, δε γίνεται καμία αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα βελτίωσης της οργάνωσης και διοίκησης του έργου των Κτηματολογικών γραφείων Χίου. Η άποψη ότι έχει διατεθεί προσωπικό που καλύπτει τις λειτουργικές τους ανάγκες δεν ευσταθεί, δεδομένου ότι, ήδη, έχουν αποχωρήσει οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι με stage.


Τέλος, σχετικά με τα συμπεράσματα της μονάδας τεχνικής υποστήριξης, χωρίς να δίνεται κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, η απάντηση παραπέμπει σε μελλοντικές ανακοινώσεις, αφού ενημερωθεί η νέα διοίκηση της «Κτηματολόγιο ΑΕ» για τις απόψεις των υπηρεσιών, των ΟΤΑ, των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων.


Κατόπιν των ανωτέρω και εκτιμώντας, ότι η αντιμετώπιση του, αναγνωρισμένου από όλους, προβλήματος διασφάλισης και αξιοποίησης των ιδιοκτησιών των πολιτών θα παραμένει σε εκκρεμότητα, ο Βουλευτής Ν. Χίου, Κωστής Μουσουρούλης θα επανέλθει στο ζήτημα.


 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


 Κωστής Μουσουρούλης                                                                                          Βουλευτής Ν. Χίου – Νέα Δημοκρατίαpress@moussouroulis.gr        

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔημοσιογράφοι- Απεργία στις 11 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΑλλαγή φρουράς στην Ταξιαρχία