Αρχική Νέα Τοπικά Δήμος Καρδαμύλων: μεγάλος ευεργέτης των Καρδαμύλων ο Ν.Ι. Φράγκος

Δήμος Καρδαμύλων: μεγάλος ευεργέτης των Καρδαμύλων ο Ν.Ι. Φράγκος

27

Δελτίο  Τύπου


      Την Παρασκευή 12 Μαρτίου κατά την ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου των Απανταχού Καρδαμυλίων πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης του καπετάν ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ σε  ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ.
      Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Καρδαμύλων Ευάγγελος Μελιτζάνης ανέφερε μεταξύ άλλων :
      «Σήμερα, ως Δήμαρχος παρευρίσκομαι εδώ, έχοντας μία επιπλέον αποστολή, στην οποία – πιστέψτε με –  ανταποκρίνομαι με μεγάλη χαρά. Και αυτή δεν είναι άλλη από την εντολή την οποία με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων μου έχει αναθέσει να εκτελέσω την ανακήρυξη του Καπετάν ΝΙΚΟΛΑ σε ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ των ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ.
      Στο κείμενο που αναγράφεται στην πλακέτα τεκμηριώνονται οι λόγοι για τους οποίους ο Καπετάν Νικόλας αναγορεύεται σε Μεγάλο Ευεργέτη και εγώ από την πλευρά μου είμαι βέβαιος πως όσα λόγια κι αν χρησιμοποιήσω σίγουρα θα περιορίσω το μέγεθος και τη σημασία των ευεργεσιών και των δωρεών του προς τα Καρδάμυλα.      Ο καπετάν Νικόλας είναι ο μεγάλος σύγχρονος συνεχιστής της λαμπρής Καρδαμυλίτικης Παράδοσης στην ευεργεσία και ευποιία.
      Ο καπετάν Νικόλας είναι η τρανή απόδειξη ότι οι μεγάλοι ευεργέτες έχουν τούτο ακόμα το χαρακτηριστικό: να διοχετεύουν την αγάπη προς τον τόπο τους, στα παιδιά και στα εγγόνια τους.
      Ο καπετάν Νικόλας είναι άνθρωπος που αγωνίστηκε σκληρά στη ζωή του και πέτυχε και με τη δυνατότητα που κατάφερε να αποκτήσει έγινε όργανο της Πρόνοιας του Θεού και ευεργετεί πολλαπλά την ιδιαίτερη πατρίδα του.  Της επιστρέφει τα «τροφεία» και εκείνη εσαεί θα τον ευγνωμονεί για τις δωρεές του με κορωνίδα αυτή της Σχολικής Πτέρυγας που φέρει το όνομα της συζύγου του, αειμνήστου εκπαιδευτικού  «ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ» και που αποτελεί ένα αληθινό κόσμημα, ένα σχολείο μοναδικό στη Χίο, υπόδειγμα σχολικού κτιρίου για ολόκληρη την Ελλάδα.
      Καπετάν Νίκο οι απανταχού της γης συμπατριώτες μας σας απευθύνουν ένα μεγάλο ¨ ευχαριστώ ¨.
      Και εγώ, ως Δήμαρχος, ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να γίνω αποδέκτης των μεγάλων δωρεών σας .»
      Ο Καπετάν Νικόλας  φανερά συγκινημένος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την μεγάλη τιμή,  έκανε την ακόλουθη λακωνική δήλωση:
«δεν έχουμε προσφέρει ακόμα όσα θα μπορούσαμε και θα θέλαμε στον τόπο μας, να  μας έχει ο  θεός καλά να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα ».
      Κλείνοντας ο Δήμαρχος Καρδαμύλων κ. Ευάγγελος Μελιτζάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Παππής τον ευχαρίστησαν  για μια ακόμη φορά και του επέδωσαν την τιμητική πλακέτα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΠΑΛ: πετρόκτιστο και γυάλινο, παρουσίαση μακετών
Επόμενο άρθροΝέστορας Ξυλάς: Χαρακίρι θα κάνει όποιος δεν πάρει μέρος στον αγώνα!