Αρχική Νέα Τοπικά Π. Ψωμιάδης: Ακτοπλοϊκή απομόνωση για τη Θεσσαλονίκη

Π. Ψωμιάδης: Ακτοπλοϊκή απομόνωση για τη Θεσσαλονίκη

9

 Επαρκή αριθμό δρομολογίων πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου ζητά για τη Θεσσαλονίκη ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης, με επιστοή του προς την ΥΠΟΙΑΝ, λαμβάνοντας υπόψη και το επιπρόσθετο πρόβλημα των Τεμπών που δυσχεραίνει την πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά.


Ενόψει της σύναψης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, που προβλέπει τα δρομολόγια των πλοίων, ο κ. Ψωμιάδης έστειλε σχετική επιστολή στην κ. Κατσέλη επισημαίνοντας το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης, καθώς προβλέπονται ελάχιστα δρομολόγια προς το Αιγαίο.


«Χαρακτηριστικό της πλημμελούς πρόσκλησης που απευθύνει το Υπουργείο είναι ότι το 2008 από τον Πειραιά προβλεπόταν 15 δρομολόγια, από το Λαύριο που εξυπηρετεί πάλι την κίνηση προς Κυκλάδες 6 δρομολόγια και από τη Θεσσαλονίκη, το λιμάνι – πύλη των Βαλκανίων, μόλις 3! Ανάλογα ήταν τα πράγματα και το 2009», υπογραμμίζει ο νομάρχης και ζητά να περιληφθούν στη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας επαρκείς (σε πυκνότητα και ποιότητα) γραμμές σύνδεσης με όλα τα νησιά του Αιγαίου.ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝ.Ε.Λ.Ε. Χίου: Πρόσληψη εκπαιδευτικών – επιμορφωτών
Επόμενο άρθροΜήτσουρας Βασίλης- Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Χίου: Οι θέσεις μου για την ΟΝΝΕΔ Χίου