Αρχική Νέα Τοπικά Φίλος του Πεζού: Ενθαρρυντική η τελευταία παρέμβαση του Δήμου Χίου για ...

Φίλος του Πεζού: Ενθαρρυντική η τελευταία παρέμβαση του Δήμου Χίου για ανακατασκευή και διεύρυνση πεζοδρομίων

11

 Φίλος του Πεζού
Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου
για τα δικαιώματα των πεζών
και την ποιότητα ζωής στην πόλη
—————————————————————————–
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΜΕ Χίου
18.03.10


      Στα πέντε χρόνια δραστηριότητάς μας,   ο «Φίλος του Πεζού»,  αγωνίζεται  με διάφορους τρόπους  να πείσει τους πολίτες, τους αιρετούς αλλά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ,  ότι οι πεζοί έχουν δικαιώματα που πρέπει να γίνονται σεβαστά. Κι αυτό επειδή η ασφάλεια κίνησης στους δρόμους της πόλης είναι αυτονόητο δείγμα πολιτισμού έμπρακτη απόδειξη   σεβασμού της  Αξίας της ζωής.
      Η τελευταία επιτυχημένη παρέμβαση του Δήμου Χίου για  ανακατασκευή και διεύρυνση των πεζοδρομίων στη διασταύρωση της οδού Λιβανού με την  οδό Μιχάλων, βελτίωσε  έστω και ελάχιστα,  τη συχνά απογοητευτική εικόνα στην περιοχή. Ελπίζουμε ότι στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της θητείας της, η Δημοτική αρχή θα συνεχίσει και με άλλες, έστω μικρές επεμβάσεις, για διευκόλυνση των πεζών,  δείχνοντας επιτέλους, κατανόηση στα προβλήματα των  ΑμΕΑ και των άλλων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, οπουδήποτε απειλείται η ομαλή και ασφαλής κίνησή τους στα πεζοδρόμια ή στους δρόμους της πόλης.
      Το ενεργό ενδιαφέρον της κοινωνίας μας για την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πεζών στους δρόμους, είναι ένα στοίχημα που πρέπει κερδίσουμε αν θέλουμε   να μιλάμε για  υψηλό πολιτισμό,  όπως συχνά δηλώνουμε όλοι.
      Η δυσκολία κίνησης στα πεζοδρόμια, η επιθετικότητα των οδηγών, ο εκκωφαντικός θόρυβος των τροχοφόρων,  δημιουργούν τη χειρότερη δυνατή εικόνα για τη Χίο. Οι πολίτες διερωτώνται: μήπως  άνωθεν εντολές δένουν τα χέρια  των αρμόδιων  Δημοτικών και Αστυνομικών υπηρεσιών;  Οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους δεν κινδυνεύουν; Δεν κατοικούν σε τούτο τον τόπο;  Ερωτήματα που όσο θα μένουν αναπάντητα η κατάσταση θα επιδεινώνεται  και  το κύρος των θεσμικών οργάνων θα φθάσει σε διαχρονικά χαμηλά.   

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαρία Λεκάκου: Αναγκαίες oι θεσμικές παρεμβάσεις για εύρυθμες νησιωτικές μεταφορές
Επόμενο άρθροΒόλτα στον Κάμπο με ποδήλατο