Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ: Η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό για όλο...

Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ: Η υγεία είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό

9


 Η κατάσταση που διαμορφώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενη από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ στο νοσοκομείο Χίου και το Κέντρο Υγείας Πυργίου με τις περικοπές στις εφημερίες, αναδεικνύει τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η κυρίαρχη πολιτική, που αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως “ κόστος” και οδηγεί τους χώρους της υγείας σε συνειδητή υποβάθμιση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός του νησιού βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανάλγητη πολιτική, που αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, που μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις πώλησης υπηρεσιών.

Καταγγέλλουμε την “τακτική του χότζα” που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία περικόπτει τις πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά 10%. Ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι τα κονδύλια δεν περικόπτονται για τις εφημερίες των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων ενώ μειώνεται το κονδύλι για τις εφημερίες κατά 7.000.000 ευρώ (-15,8%), από τον κρατικό προϋπολογισμό, το 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009.


Η Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ απαιτεί και καλεί τα συνδικάτα υγείας στο νησί να απαιτήσουν:


Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να καλύπτεται με ασφάλεια για το προσωπικό και τους ασθενείς η λειτουργία του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Πυργίου.


Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και των κάθε λογής συμβασιούχων και την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη, σταθερή και αποκλειστική σχέση εργασίας.


6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο, με 1 εφημερία την εβδομάδα και την ένταξη όλων των εργαζομένων στον τομέα υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Μισθό για τον νεοεισερχόμενο ειδικευόμενο στα 1700 ευρώ και ανάλογη κλιμάκωση.


Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη κάλυψη των εργαζομένων σε όλες


τις βαθμίδες.


Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υγείας και ακύρωση της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στην τοπική διοίκηση.


Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ


18-3-2010

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαρία Λεκάκου: Αναγκαίες oι θεσμικές παρεμβάσεις για εύρυθμες νησιωτικές μεταφορές
Επόμενο άρθροΒόλτα στον Κάμπο με ποδήλατο