Αρχική Νέα Τοπικά Έρευνα και Μελέτη της Αγοράς Εργασίας στο Νομό Χίου

Έρευνα και Μελέτη της Αγοράς Εργασίας στο Νομό Χίου

10

Πραγματοποιήθηκε στις 16/3/2010 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου συνάντηση εργασίας με θέμα: «Έρευνα και Μελέτη της Αγοράς Εργασίας στο Νομό Χίου- Υφισταμένη κατάσταση – Τάσεις και προοπτικές», μετά από πρόσκληση του Νομάρχη Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, ως πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύνδεσης της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (Ν.Ε.Σ.Ε.Κ.Α.).


Στη συνάντηση, που έγινε υπό την προεδρία της Αντινομάρχη κ. Λύκου, συμμετείχαν εκπρόσωποι  του Ε.Κ. Χίου, της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Χίου, της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας Ν.Α. Χίου, του Ο.Α.Ε.Δ. Χίου, του Ι.Ε.Κ. Χίου, του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς επίσης και του Συλλόγου ΕΛΙΞ. Επίσης, από υπηρεσιακής πλευράς συμμετείχαν στελέχη του Τμήματος Πολιτικών Απασχόλησης.


Διατυπώθηκαν απόψεις για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, ενώ το σύνολο των παρευρισκόμενων συμφώνησε με τη θέση ότι είναι ανάγκη να εκπονηθεί μία μελέτη που θα αναλύσει επαρκώς την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα θα καταγράφει τις τάσεις και τις προοπτικές στα επόμενα χρόνια για το νομό. Κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για τον αποτελεσματικότερη προετοιμασία μία τέτοιας μελέτης και ορίστηκε επόμενη συνάντηση στις 7 Απριλίου και ώρα 12.30 στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, προκειμένου να οριστεί Ομάδα Εργασίας, που θα αναλάβει τον λεπτομερή σχεδιασμό για την εκπόνηση αυτής της σημαντικής για το νομό μελέτης.
           
Από το Γραφείο Τύπου και Ειδικών Συμβούλων της Ν.Α. Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜαρία Λεκάκου: Αναγκαίες oι θεσμικές παρεμβάσεις για εύρυθμες νησιωτικές μεταφορές
Επόμενο άρθροΒόλτα στον Κάμπο με ποδήλατο