Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Δικαστικών Υπαλλήλων σε Δικηγορικό Σύλλογο για τις δίκες που πέφτουν σε...

Απάντηση Δικαστικών Υπαλλήλων σε Δικηγορικό Σύλλογο για τις δίκες που πέφτουν σε μέρα απεργίας

9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ


Χίος 12 -3-2010


 


                                                 Προς


                      Τον  Δικηγορικό   Σύλλογο  Χίου


                                    Ροδοκανάκη και Ομήρου – Χίος


                      Κοινοποιούμενη προς


                     1.  Την  κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου


                     2. Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας


                     3.  Ολομέλεια Προέδρων   Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας


 


ΘΕΜΑ : Απάντηση στην από 3-3-2010 επιστολή σας


        Κύριε Πρόεδρε,


     Με έκπληξη λάβαμε την από 3-3-2010 επιστολή σας, την οποία κοινοποιήσατε , εκτός  από τους πιο πάνω αποδέκτες , τόσο στα έντυπα ΜΜΕ που εκδίδονται στο νησί μας, όσο και στο διαδίκτυο .


    Όπως γνωρίζετε,  ο  Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου,  μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα,  συμμετείχε στις  προγραμματισμένες  για τις 24-2-2010  και 11-3-2010 γενικές  απεργίες , που εξήγγειλαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ  και που είχε ως στόχο , να  μην ληφθούν  επιπρόσθετα μέτρα κατά των εργαζομένων , λόγω της κρίσης , την οποία   άλλοι δημιούργησαν .


      Για το σκοπό αυτό, ορίστηκε Προσωπικό Ασφαλείας, προκειμένου να καλυφθούν οι έκτακτες και επείγουσες  ανάγκες,  μεταξύ των οποίων και η εκδίκαση των υποθέσεων που το Δικαστήριο θα έκρινε ότι επίκειται παραγραφή  τους .


     Επομένως,  στις υποθέσεις που είχαν  χαρακτηριστεί , ως επείγουσες  να δικαστούν  κατά την ημέρα της απεργίας, (αυτό συνέβη στις 11-3-2010 κατά την εκδίκαση υποθέσεων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου ), το προσωπικό ασφαλείας  παρέμεινε  για να  εκτελέσει καθήκοντα Γραμματέα της ΄Εδρας , πλην όμως οι υποθέσεις αναβλήθηκαν για λόγους άσχετους με τη δική μας συμμετοχή στην απεργία.   Κατά τη δικάσιμο δε εκδίκασης των πολιτικών υποθέσεων της 24-2-2010, δεν έγινε κανένας τέτοιος χαρακτηρισμός .


      Τα όσα λοιπόν αναφέρετε στην επιστολή σας, περί δήθεν «φορολόγησης »  λόγω της απεργίας μας, των πολιτών , οι οποίοι επρόκειτο να προσέλθουν στο δικαστήριο για να εκδικαστεί υπόθεσή τους,  καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Τα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας, ορίζονται με αποφάσεις συνεδρίων  της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας ,  οι οποίες  έχουν κοινοποιηθεί  μεταξύ άλλων και στη συντονιστική επιτροπή Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας  τα έτη 2005 και 2007 (ΑΠ 88/2005  και 141/2007) και θεωρούμε ότι τις γνωρίζετε .


    Το κοινωνικό πρόσωπο των δικαστικών υπαλλήλων, επιδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, και όχι στα λόγια, καθώς όπως καλά γνωρίζετε, εργαζόμαστε για αρκετές ώρες  και πέραν του καθορισμένου ωραρίου μας, όταν και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία των πολιτών, τόσο ως Γραμματείς στις έδρες, όσο και στα Αυτόφωρα και την Ανάκριση, που πολλές φορές γίνονται απογεύματα , Σαββατοκύριακα , αργίες κλπ, χωρίς να αμειβόμαστε γι  αυτό  .


   Αισθανόμαστε λοιπόν αδικημένοι από τους χαρακτηρισμούς σας και θεωρούμε αν μη τι άλλο, αδιανόητο , εσείς που καθημερινά επισκέπτεστε τους χώρους εργασίας μας και γνωρίζετε  καλά τις άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε , να αναφέρεστε με αυτό τον τρόπο σε μας .


     Αυτή τη χρονική στιγμή, που όλοι εμείς  οι εργαζόμενοι,  μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι πελάτες σας,  που και οι ίδιοι την ίδια μέρα πιθανόν να συμμετείχαν στην απεργία, θιγόμαστε  από τα αντιλαϊκά μέτρα που μας επιβάλλονται, το εισόδημά μας  συρρικνώνεται,  οι συνθήκες εργασίας μας κάθε άλλο παρά καλές είναι, θα περιμέναμε από το Σύλλογο σας, τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας  και όχι να προσπαθεί να δικαιολογήσει στην πελατεία του τις τυχόν πρόσθετες  δαπάνες,  που όπως λεπτομερώς υπολογίζετε, θα καταβάλλει.   


     Τέλος, με αφορμή την παρούσα επιστολή, θα επιθυμούσαμε να  σας καλέσουμε σε από κοινού δράσεις για ένα εύλογο και  δίκαιο αίτημά μας, το κτιριακό , καθώς όπως διαπιστώνουμε , η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου έχει οδηγηθεί στις καλένδες .


                                                 Για το ΔΣ   του ΣΔΥΧ


 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση από το ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου στο Δήμο Χίου για “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”