Αρχική Απόψεις Aρθρα Θ. Χαβιάρας- Δ. Μυλωνάδης: Δικαίωμα η καλή ποιότητα νερού

Θ. Χαβιάρας- Δ. Μυλωνάδης: Δικαίωμα η καλή ποιότητα νερού

31

  Δικαίωμα  η καλή ποιότητα νερού


Η  22α Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Νερών    όχι μόνο για  να θυμίσει    την ανάγκη συνετής διαχείρισης αλλά   και την προστασία των δικαιωμάτων μας ως  καταναλωτών,  από το φαύλο κύκλο της  κατανάλωσης  κακής ποιότητας   που  στην ουσία,  βάζει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία μας.
Ως άφρονες καταναλώνουμε καθημερινά,   μεγάλες ποσότητες  χωρίς να σκεφτόμαστε έτσι μειώνεται  η ποιότητα και αυξάνεται η αξία του. Δηλαδή χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψη ότι η συμπεριφορά μας αυτή έχει σοβαρή επίδραση εκτός από την  υγεία  και      στην τσέπη μας  .
Το πρόβλημα δεν είναι  το οικονομικό κόστος της ποσότητας  νερού που καταναλώνουμε, αλλά   ιδιαίτερα, το γεγονός ότι ως κάτοικοι νησιού,   δεν μπορούμε   να έχουμε στη διάθεσή μας όσο νερό θέλουμε.
Σε καιρούς ενεργειακής, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης
* Χρειαζόμαστε ενημερωμένους καταναλωτές για τα δικαιώματά, για την ασφάλεια, την  τιμή και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, που απολαμβάνουμε.
* Για την περιβαλλοντική, κοινωνική και ηθική επίπτωση της κατανάλωσης που κάνουμε.
* Χρειαζόμαστε ενεργούς πολίτες-καταναλωτές που διεκδικούν μαχητικά τα δικαιώματά τους από το Κράτος, τους Δήμους, τους παραγωγούς και τους εμπόρους.
* Χρειαζόμαστε υπεύθυνη   ενημέρωση για να διαμορφώσουμε  υπεύθυνες καταναλωτικές συμπεριφορές απέναντι στην κοινωνία αλλά και το περιβάλλον.
Το νερό πρέπει επιτέλους να πάψει να είναι εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης και επιβολής εξουσίας όπως είναι μέχρι σήμερα. Πρέπει με τη συνειδητή προσπάθεια των πολιτών να γίνει ευλογία ζωής και πολιτισμού.
Ενώνοντας τη φωνή μας   να απαιτήσουμε επιτέλους από  την Κυβέρνηση και τους ΟΤΑ   ενιαία διαχείριση υδάτινων πόρων.   Να αναλάβουν  τις ευθύνες τους,  προστατεύοντας τους καταναλωτές με ελεγκτικούς μηχανισμούς που σήμερα είναι  παροπλισμένοι και αδύναμοι, ώστε, να θέσουν  τέρμα στην άθλια διαπλοκή και την διαφθορά, που έχει θύμα τον πολίτη και την υγεία του.

Δήμης Μυλωνάδης
Θόδωρος Χαβιάρας


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: από παλαιότερο happening την ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση από το ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου στο Δήμο Χίου για “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”