Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: απαξιωτική η απάντηση του υπουργείου για το Τμήμα Τουρισμού

Ελπίδα Τσουρή: απαξιωτική η απάντηση του υπουργείου για το Τμήμα Τουρισμού

11

Δελτίο Τύπου


Χίος, 19 Μαρτίου 2010Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε Ερώτηση της Βουλευτή Χίου, Ελπίδας Τσουρή, που αφορούσε το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «κανένα νέο Τμήμα δεν πρόκειται  να λειτουργήσει το 2010 – 2011, ενόψει του ανασχεδιασμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», τονίζει σε σχετικό δελτίο τύπου η Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ελπίδα Τσουρή που μάλιστα χαρακτηρίζει απαξιωτική την απάντηση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα από το γραφείο τύπου της Ελπ. Τσουρή επισημαίνονται τα εξής:


1. Η ίδρυση του Τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν αποτέλεσμα συγκροτημένης, ώριμης και απόλυτα τεκμηριωμένης προσπάθειας της Πανεπιστημιακής κοινότητας, στην οποία είχε αρωγό σύσσωμη την τοπική κοινωνία. Αυτή η προσπάθεια δεν στόχευε στην εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών και μόνο, αλλά ανταποκρινόταν στην κοινώς διαπιστωμένη ανάγκη για παραγωγή εξειδικευμένων στελεχών, τα οποία ασχολούνται με τον κρίσιμο, για τη χώρα, τομέα του Τουρισμού.


Η παντελής έλλειψη εκπαίδευσης σε προπτυχιακό επίπεδο, για την Οικονομική και τη Διοίκηση του Τουρισμού είναι απαράδεκτη, για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία επενδύει σ’ αυτόν, -ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία-, σε αντίθεση, μάλιστα, με ότι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες λειτουργούν αντίστοιχα Πανεπιστημιακά τμήματα.


Επί της ουσίας της απάντησης, επομένως, σημειώνουμε ότι θα έπρεπε να εξεταστεί η λειτουργία κάθε νέου τμήματος, ξεχωριστά, ανάλογα με το επίπεδο ωριμότητας και την ευρύτερη σκοπιμότητα, την οποία εξυπηρετεί, και όχι να απορριφθεί, συλλήβδην και χωρίς βάσιμη επιχειρηματολογία, η λειτουργία όλων.


2. Το ύφος της απάντησης δεν προσιδιάζει στη σοβαρότητα του θέματος, είναι απαξιωτικό για την Πανεπιστημιακή κοινότητα και για την τοπική κοινωνία, και αδικεί τη συλλογική προσπάθεια της Κυβέρνησης, για τα θέματα εκπαίδευσης, διαφάνειας, αποτελεσματικότητας και σχέσεων Κράτους – πολίτη.Από το γραφείο τύπου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση από το ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου στο Δήμο Χίου για “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”