Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κ. Μουσουρούλης: Απαράδεκτη “απάντηση” για το Τμήμα Τουρισμού

Κ. Μουσουρούλης: Απαράδεκτη “απάντηση” για το Τμήμα Τουρισμού

18

Παρασκευή, 19.3.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απαράδεκτη ‘’απάντηση’’, σχετικά με την αναστολή της λειτουργίας του Τμήματος Οικονομίας και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, σε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Χίου Κωστή Μουσουρούλη (Αρ. Πρωτ. 6121/12.2.2010).


Το Υπουργείο, χωρίς να διευκρινίζει τα κριτήρια, βάσει των οποίων έλαβε αυτή την απόφαση ή να αντικρούει την ετοιμότητα του Τμήματος από πλευράς διαθεσιμότητας υποδομών και στελεχών, αναφέρει σε μια σύντομη απάντηση ότι «κανένα νέο τμήμα δεν θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό των υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2010 – 2011».


Η ‘’απάντηση’’ αυτή δεν καταδεικνύει μόνο την προσχηματική χρήση της έννοιας της ‘’διαβούλευσης’’, από την Κυβέρνηση, αλλά και την αδυναμία του αρμόδιου Υπουργείου να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα. Για το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό θέμα, για το οποίο, τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην Βουλευτής Χίου, κ. Ι. Κοσμίδης,  όσο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, το Υπουργείο απαντά με ένα κείμενο λίγων γραμμών.


Ο Βουλευτής Χίου, θα ζητήσει την ουσιαστική τοποθέτηση της Κυβέρνησης, απευθύνοντας την Ερώτησή του, αυτή τη φορά, προς τον Αντιπρόεδρό της, κ. Θ. Πάγκαλο.  

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔεντροφύτευση από το ΣΕΣΝΟΧ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Τύπου στο Δήμο Χίου για “ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ”