Αρχική Απόψεις Aρθρα Φίλος του Πεζού: για την «ανακατασκευή -ανάπλαση των πεζοδρομίων» της Προκυμαίας

Φίλος του Πεζού: για την «ανακατασκευή -ανάπλαση των πεζοδρομίων» της Προκυμαίας

19

 Φίλος του Πεζού
Ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών της Χίου για τα δικαιώματα των πεζών και την ποιότητα ζωής στην πόλη
Για επικοινωνία:Δήμης Μυλωνάδης    22710-22490 και 6942405304


Δελτίο Τύπου
24-03-2010

      Μία ακόμα βιαστική, πρόχειρη και ελάχιστα δημοκρατική πρωτοβουλία του κ. Νομάρχη έπεσε στο κενό, εκθέτοντας το θεσμό και τον ίδιο στα μάτια των πολιτών.
      Στην προσπάθειά του να ενημερώσει  (κι όπως σχεδιάζει  να καρπωθεί τα εύσημα) τους επαγγελματίες της Προκυμαίας  για το έργο της «ανακατασκευής -ανάπλασης  των πεζοδρομίων » που δημοπρατήθηκε ήδη,  δεν   είχε την ευαισθησία να προσκαλέσει   εκπρόσωπο του  «Φίλου του Πεζού», προφανώς για να μη γίνει γνωστό το μέγεθος της αυθαιρεσίας – παρανομίας που επιχειρείται.
      Αποδείχθηκε έτσι ότι, το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο άμεσο ξεκίνημα μιας παρέμβασης μεγάλης κλίμακας, με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο, με λάθος στόχους που θα έχουν επιπτώσεις επί της ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών αλλά και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο Κεντρικό Λιμάνι της Χίου.
      Οι πολίτες παρακολούθησαν τον κ. Νομάρχη να ακροβατεί προκειμένου να αποδείξει τη νομιμότητα των πρωτοβουλιών του, εμφανιζόμενος περίπου ως … Νομοθέτης, αντί  να εφαρμόσει τη νομοθεσία όπως έχει καθήκον. Ακόμα παρέλειψε να ενημερωθεί από τον κ. Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής ότι κάθε έργο (ακόμα και   μη  λιμενικό έργο) που πρόκειται να γίνει επί του λιμανιού της Χίου,  χρειάζεται αδειοδότηση από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ).
   
    Όσο αφορά τον «Φίλο του Πεζού» :
1. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις κεντρικές υπηρεσίες του Κράτους που έχουν αποστολή την τήρηση της Νομοθεσίας και την διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.
2.  Ελπίζουμε ότι δεν θα ασκηθούν αφόρητες  πολιτικές πιέσεις στους δημόσιους λειτουργούς για να παραβλέψουν το καθήκον τους.
3. Θα περιμένει να τοποθετηθεί αναλυτικότερα όταν απαντηθούν εκ μέρους της ΕΥΠΕ, τα «περίεργα» κατά τη γνώμη μας ερωτήματα που θέτει η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Ως φαίνεται,  η βαριά σκιά της οικονομικής κρίσης που έχει καλύψει τη χώρα, δεν προβληματίζει κάποιους που εξακολουθούν να σκέφτονται και να πράττουν  αυθαίρετα, με μεθόδους δηλαδή που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής  εξαθλίωσης και την καθημερινότητά μας σε αδιέξοδο. 


Ο «Φίλος του Πεζού»    

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλπίδα Τσουρή: Μήνυμα για την 25η Μαρτίου
Επόμενο άρθροΠολίτες Ομηρούπολης: κάλεσμα για την ώρα της Γης