Αρχική Νέα Τοπικά Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: Με αφορμή την αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: Με αφορμή την αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια

10

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια:


Καμιά ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια


 Ο τραγικός θάνατος του 15/χρονου Αφγανού πρόσφυγα από αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια, την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια για τα προς το ζην μαζί με την οικογένειά του, ξεσήκωσε την οργή του πολιτικού κόσμου για τους – άγνωστους μέχρι στιγμής – βομβιστές. Όμως η περιθωριοποίηση των προσφύγων, η μετατροπή χιλιάδων μεταναστών και ντόπιων σε ρακοσυλλέκτες που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο στους δρόμους της πόλης είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας. Που τους αρνείται στοιχειώδη δικαιώματα και μετατρέπει την κρίση σε θηλιά στο λαιμό των πιο αδύναμων, των πιο δυστυχισμένων.


 Οι βόμβες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, εκθέτουν σε κίνδυνο ζωές αθώων ανθρώπων και βοηθούν στην αιτιολόγηση της γενικευμένης καταστολής. Όμως οι πρόσφυγες δεν κινδυνεύουν κυρίως από αυτές. Αλλά από την FRONTEX που δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα σε συνεργασία με Λιμενικούς που θέλουν να χύσουν το αίμα μεταναστών και φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στις παρελάσεις. Από τις πολιτικές μηδενικής ανοχής στη «λαθρομετανάστευση» που τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους κυνηγά στο κέντρο της πόλης, τους εξαθλιώνει με την άρνηση χορήγησης ασύλου και στέγης, τους μετατρέπει σε «αποδιοπομπαίους τράγους» της κρίσης.


 Η Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» καλεί μαζί με άλλους φορείς της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30 στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15/χρονος.


 Απαιτούμε την αποκατάσταση της οικογένειας του αδικοχαμένου πρόσφυγα


 Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες – όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης για «λαθρομετανάστες»


 Μέτρα κατά της φτώχειας και της ανεργίας όχι κατά των φτωχών και των ανέργων


 Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία


Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση “ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ”
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔήμος Χίου: πετυχημένη η εκδήλωση για την ώρα της γης
Επόμενο άρθροΜεγάλη Παρασκευή στην Κυδιάντα