Αρχική Νέα Τοπικά ΕΝΑΕ: Στις 20 Απριλίου οι τελικές θέσεις για «Καλλικράτη»

ΕΝΑΕ: Στις 20 Απριλίου οι τελικές θέσεις για «Καλλικράτη»

10

 Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στις 19 & 20 Απριλίου, όπου θα συζητηθεί η διαμόρφωση των τελικών θέσεων του β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης με αντικείμενο τον προγραμματισμό των περαιτέρω δράσεων της Ένωσης ενόψει του «Καλλικράτη».


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν επίσης να συγκαλέσουν, λίγες ημέρες νωρίτερα –στις 15 Απριλίου- συνέλευση όλων των νομαρχών της χώρας, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης του β΄ βαθμού της Τ.Α. στο σχέδιο αλλά και τον προσδιορισμό του αγωνιστικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί.


Ζήτησαν ακόμη ν’ αποσταλεί στην ΕΝΑΕ από το υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη», πριν αυτό δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και να της παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα για τη μελέτη του και την υποβολή των προτάσεών της.


Τέλος αποφασίστηκε ομόφωνα και δρομολογήθηκε η αποστολή επιστολών για τη διοικητική δομή της χώρας, τόσο στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου από τον οποίο ζητείται και άμεση συνάντηση μαζί του, όσο και στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.


Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πάντως, ομόφωνα εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του θεσμού των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων με την εξέλιξή του σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητές του, τους πόρους, την αναπτυξιακή προοπτική και εν κατακλείδι τη συμβολή του στην ουσιαστική εξυπηρέτηση του πολίτη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: AFTODIOIKISI.GR

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!
Επόμενο άρθροΣυμπόσιο με θέμα «Η θεσμοθέτηση Εθνικού Δικτύου των Ελληνικών Βοτανικών Κήπων», στη Χίο 8-11 Απριλίου- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ